Л-теанин / L-theanine 200 mg NOW - 60 Вега капсули

Л-теанин / L-theanine 200 mg NOW - 60 Вега капсули

Чували сте колко полезни са зеления и черния чай. Те съдържат съставки, които имат силата да подобрят благосъстоянието на организма и да ви предпазят от редица болести. Една от причините да са толкова ефективни се нарича Л-теанин.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 59.40 лв. -10%
66.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 2272
Магически точки: 66
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Л-теанин 200 mg
  • Инозитол 100 mg
  • Разфасовка 60 капсули
  • Една доза 1 капсула
  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1-3

Описание

Чували сте колко полезни са зеления и черния чай. Те съдържат съставки, които имат силата  да подобрят благосъстоянието на организма и да ви предпазят от редица болести.

Една от причините да са толкова ефективни се нарича Л-теанин. 

Какво е Л-теанин? 

Л-теанинът е аминокиселина, която откриваме най-вече в зеления, черния чай и някои гъби. Ако не сте фен на чая или гъбите, може да приемате Л-теанин и под формата на хранителна добавка. 

Аминокиселината има положителен ефект при разнообразние от състояния, най-вече засягащи нервната система. 

За какво е полезен Л-теанин?

Бори се с безпокойството и стреса 

Известно е, че чаша горещ, зелен чай, може да ви помогне да се отпуснете след напрегнат ден. А премът на л-теанин и през деня, когато се чувствате най-стресирани, може да ви помогне да се успокоите, без да ви кара да се чувствате сънливи.

По-добри фокус и концентрация 

Ако лесно се разсейвате, Л-теанин може да помогне. Когато се комбинира с кофеин, друга известна съставка в зеления и черния чай, л-теанинът може да ви помогне да се концентрирате по-добре и да се разсейвате по-малко. 

По-добър имунитет

През зимата пием много чай, за да подобрим имунната си система. Това далеч не е случайно. Л-теанинът в зеления чай има силата да подпомогне действието на имунната система. Според проучвания, аминокиселината има положително въздействие при възпаления на горните дихателни пътища и стомашно-чревния тракт. Приеман редовно Л-теанинът може да предотврати грип или да подпомогне възстановяването, ако вече сте се заразили. 

При високо кръвно налягане 

Л-теанинът може да бъде полезен, ако лесно се притеснявате и кръвното ви налягане се повишава в състояния на силен стрес.

Ако лесно се притеснявате под стрес и това влиея на кръвното ви налягане, л-теанин може да помогне като регулира неговите нива. По този начин ще се чувствате по-спокойни и ще можете да се справите по-лесно със задачите. 

Как да приемате л-теанин?

Ако искате да се възползвате от полезното действие на л-теанин без да се налага да пиете чай редовно, приемайте го под формата на хранителна добавка. Приемайте между 1 и 3 капсули дневно по време на хранене, за да си осигурите спокойствие и здрав имунитет. 

Комбинирайте със здравословно хранене, разходки сред природата и прием на много течности.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза 1-3 пъти дневно, на гладно.

-33%