Лактаза ензим / Lactase Enzyme 250 mg Natural Factors - 60 капсули

Лактаза ензим / Lactase Enzyme 250 mg Natural Factors - 60 капсули

Лактаза ензим на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 250мг. Добавката Lactase Enzyme се прилага при лактазна непоносимост или стомашен дискомфорт като спазми, газове, подуване на корема и др.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 27.81 лв. -10%
30.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 1740NF
Магически точки: 30
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1-2
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 60 капсули
  • Лактаза 250 mg

Описание

Лактаза ензим на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 250 мг. Добавката Enzyme Lactase предоставя на тялото лактазен ензим, който взема участие в разграждането на лактозата и млечните храни. Ензимът се препоръчва в случаи на доказана лактозна непоносимост или стомашен дискомфорт като подуване на корема, газове, спазми и др., след консумиране на млечни храни.

Как действа ензимът Лактаза?

Добавката Lactase Enzyme влияе пряко на лактозата, и е необходимо ензима да се приема винаги с консумирането на продукти, съдържащи съставката лактоза.

Всяка капсула Лактаза Ензим подсигурява на тялото ни 9000 FCC ALU лактазни единици, получени посредством ферментирането на Aspergillus oryzae.

Какви са ползите от приемането на ензимът Лактаза?

  • облекчават се симптомите на лактозна непоносимост;
  • подобрява се процеса на храносмилане на млечни храни;
  • намаляват се спазмите, коремната болка и газовете, поради непълно храносмилане на лактазата в червата.

Какво представлява лактазата и какви са нейните функции за тялото?

Лактазата е ензим, който е отговорен за абсорбцията на лактоза и захари от млечните продукти. Когато лактазния ензим свързва дизахаридната лактоза, той се разпада в съставните си глюкоза и галактоза. В резултат на това разпадане, глюкозата, галактозата и простите захари могат да бъдат абсорбирани и транспортирани в кръвния поток.

Какво представлява Лактазния дефицит?

Лактазният недостиг може да увеличи риска от раздразнения, настъпили в стомашно-чревната система и да причинят негативни последици върху вида на лигавицата на червата. Тези последици може да навредят на функцията на храносмилателната система и да предизвикват състояния на диария. В такива случаи решението на проблема може да бъде включването на синтетична лактаза в хранителната диета.

Какво трябва да знаем за лактазната непоносимост?

Състоянието лактазна непоносимост се развива на основата на разнородни чревни възпаления и други допълнителни смущения на храносмилателния тракт. Проявите могат да варират от леки стомашни неразположения и подуване на корема до тежка диария, дори и от прием на оскъдни количества лактоза.

Обобщение

Хранителната добавка Лактаза ензим на компанията Натурал Факторс снабдява тялото с ензима лактаза. Лактазният ензим преобразува ензима лактоза в лесно форма за смилане и успешно смекчава проявите на непоносимост към млечната лактоза. Посредством замяна на лактозата, произведена от тялото, Lactase Ензим помага за ограничаване на стомашните неразположения, диарията, газовете и подуването на коремната област. Необходимо е да отбележим, че хранителните добавки с лактаза нямат трайно действие без хранителната диета, с която се приемат.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-2 капсули на ден, преди прием на храни, съдържащи лактоза.