Ликопен 10 mg + Тиквено семе (масло) / Lycopene Natural Factors - 60 софтгел капсули

Ликопен 10 mg + Тиквено семе (масло) / Lycopene Natural Factors - 60 софтгел капсули

Ликопен плюс Тиквено семе масло на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на софтгел капсули от 10мг. Добавката Lycopene се препоръчва за профилактика на рак на простатната жлеза. Маслото от тиквено семе е източник на основни хранителни вещества, които играят важна роля за доброто състояние на простатата.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 31.46 лв. -10%
34.95 лв.
Производител:
Код на продукта: 1016NF
Магически точки: 34
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1-3
  • Една доза 1 капсула
  • Ликопен 10 mg
  • Разфасовка 60 софтгел капсули
  • Масло от тиквено семе 140 mg

Описание

Ликопен плюс Тиквено семе масло на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на 10 мг х 60 softgel капсули – естествен антиоксидант. Добавката Lycopene се препоръчва за профилактика на рака на простатата.

Как са симптомите на усложнение с простатната жлеза?

С възрастта състоянието на простатата се влошава. Размерът на жлезата нараства, което довежда до много усложнения. Зачестеното уриниране, особено през нощните часове, слабата струйка и усещането за ненапълно изпразване на пикочния мехур, болката и дискомфорта са фактори, които говорят за проблеми с простатната жлеза.

Как добавката Lycopene въздейства върху състоянието на простатата?

Ликопенът има изключително благоприятно влияние над простатната жлеза. В комбинация с масло от семена на тиква, което благоприятства допълнително върху простатата, Ликопенът ограничава възможността от образуване на възпалителни процеси, има успокояващ ефект и спомага за понижаване на размерите на простатната жлеза. Маслото от тиквени семена е изключителен източник на важни хранителни вещества като Zn, Fe, Ca, Mg и P, които заемат важно място в здравословното състояние на простатата.

Какви усложнения могат да настъпят в човешкия организъм?

Човешкото тяло постоянно реагира с елемента кислород. По този начин се образуват силно реактивни молекули, т.нар. свободни кислородни радикали. Реактивните молекули си взаимодействат с други молекули на клетъчно ниво и това допринася за окислителното увреждане на протеините, мембраните и гените. Оксидативното увреждане може да възникне и под влияние на външни фактори, като замърсена среда, ултравиолетова слънчева светлина, пушене и др.

Какво представлява съединението Ликопен?

Ликопенът е органично химично съединение на каротеноидната група, ненаситен въглеводород, чиято структура прилича на естествен каучук. Това е натурален оцветител от растителен произход, който прави растенията и зеленчуците червени. Представлява алкално съединение с химическа формула C40H56, синтезирано от растения и автотрофични бактерии. Съединението Ликопен проявява най-силните антиоксидантни свойства, което го прави един от най-важните представители на групата. За разлика от другите каротеноиди, Lycopene не може да се превърне в ретинол.

Обобщение

Капсулите Ликопен на марката Натурал Факторс е здравословна хранителна добавка препоръчва както за жени, така и за мъже. Ликопенът е мощен антиоксидант, дори по-ефективен от бета-каротинът. Препоръчва се и при профилактика на рака на простатната жлеза.

Съставката Lycopene се среща в значителни количества в растения като домати, пъпеши и други червени плодове от сорта на дини, червен грейпфрут и др. Поради високата си мастно-разтворимост, добавката се абсорбира най-добре с високо съдържание на мазнини ястия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте от 1 до 3 капсули на ден, за предпочитане по време на хранене.