Ликопен / Lycopene 10 mg NOW - 60 Мекикапсули

Ликопен / Lycopene 10 mg NOW - 60 Мекикапсули

Знаете колко полезни са червените плодове и зеленчуци за нашето здраве. Независимо дали обичате салата си със сочен, червен домат, или предпочитате смутито с няколко ягоди вътре, с всяка порция получавате доза здраве. Да, червените плодове и зеленчуци са страхотни и то благодарение на една специфична съставка, отговорна за техния червен цвят – ликопен.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 54.00 лв. -10%
60.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 2127
Магически точки: 60
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Ликопен 10 mg
  • Разфасовка 60 капсули

Описание

Знаете колко полезни са червените плодове и зеленчуци за нашето здраве. Независимо дали обичате салата си със сочен, червен домат, или предпочитате смутито с няколко ягоди вътре, с всяка порция получавате доза здраве.

Да, червените плодове и зеленчуци са страхотни и то благодарение на една специфична съставка, отговорна за техния червен цвят – ликопен.

Ликопен отблизо

Ликопенът е вещество, което откриваме в любимите си червени плодове и зеленчуци, притежаващо мощни, антиоксидантни свойства. Той е и пигментът, който придава на червените и розовите плодове, като домати, диня и червена чушка, отличителния им цвят.

Ликопенът  се свързва с много ползи за здравето, сред които защита за сърцето, предпазване на кожата и дори превенция на някои видове рак. 

Полезните свойства на ликопена 

Мощен антиоксидант

Ликопенът е антиоксидант в семейството на каротеноидите. Неговата основна роля в тялото е да предпазва клетките от оксидативен стрес. По този начин, ликопенът ви предпазва от развитието на заболявания като рак, диабет, болести на сърцето и нервната система. 

Предпазва организма от някои видове рак

Като мощен антиоксидант, ликопенът има силата да забави или предотврати прогресията на някои видове рак. Според проучвания, той може да забави растежа на ракови клетки при рак на гърдата и рак на простатата. 

Грижи се за здравето на сърцето

Ликопенът също може да помогне в грижата за сърцето. С негова помощ може да редуцирате риска от сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт. Той има силата да намалява увреждането на свободните радикали като в същото време намалява и „лошия“ холестерол за сметка на добрия. 

Защитава кожата от увреждане 

Ликопенът също така може да предложи известна защита срещу увреждането на слънцето.

От друга страна, редовният прием на ликопен под формата на хранителна добавка или с храната, намалява зачервяването при слънчево изгаряне и помага за по-бързото възстановяване на кожата. 

Въпреки това, ликопенът не е добър заместител на традиционната слънцезащита. 

Как да приемате ликопен под формата на хранителна добавка от Now Foods? 

Червените плодове и зеленчуци са страхотни, но те е срещат в най-добър вид през пролетта и лятото. Ако искате да си набавите необходимия ликопен през студените месеци или просто не може да се храните толкова разнообразно, колкото ви се иска, можете да приемате ликопен под формата на хранителна добаква. 

Приемайте по едно драже дневно по време на хранене и се радвайте на полезните свойства, които ликопенът има. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно с храна.