Лутеин / Lutein 20 mg Natural Factors - 60 капсули

Лутеин / Lutein 20 mg Natural Factors - 60 капсули

Лутеин на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 20мг. Добавката Lutein е предназначена да поддържа здравето на ретината и макулата на очите и да намали риска от зрителни увреждания с напредване на възрастта.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.63 лв. -10%
19.59 лв.
Производител:
Код на продукта: 1032NF
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Зеаксантин 3.5 mg
 • Разфасовка 60 капсули
 • Лутеин 20 mg

Описание

Лутеин на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 20 mg. Добавката Lutein е природен начин за регулиране на здравето на ретината и макулата, както и за понижаване на вероятността от зрителни увреждания, възникващи с възрастта или под влиянието на външни фактори. 

Капсулите Лутеин съдържат екстракт от LuteinRich, който е източник на високоактивен лутеин и зеаксантин. Екстрактът е получен от невен и се отличава с огромната си ефективност.

Екстрактът Lutein Rich се разтваря в органично ленено масло и шафраново масло, благодарение на които се абсорбира по перфектен начин.

Какви ползи предоставя Лутеинът

 • грижи се за здравето на ретината и за увеличаването на оптичната плътност;
 • подсигурява завидна антиоксидантна защита от увреждането на очите;
 • осигурява зрителна точност и чувствителност на контраста;
 • поддържа визуална функция при използване на електронни устройства и други дейности, обтегнат към очите;
 • добра профилактика на макулна дегенерация, катаракта и други болести на очите.

Основни компоненти

Лутеинът и зеаксантинът са главни компоненти на Макулния пигмент, оказващи важна роля за поддържане на доброто зрение през целия ни живот. Основната функция на компонентите е да защитават лещата, ретината и макулата от щети, породени от излагането на пряка слънчева светлина и от вредните свободни радикали.

Повече информация за лутеина

Лутеинът има отношение към тъканите, съставляващи макулата. Приемът на Лутаин допринася за премахване на свободните радикали на местата на светлинно-рецепторите на макулата. Благодарение на този процес  макулните клетки забавят окислителното си увреждане. 

Лутеинът е съединение от Каротеноидната група

В тялото, компонентът лутеин се среща предимно в очните структури. Структурите на очите включват ретината и сърцевидната част на лещата, известна като Макула. Лутеинът обслужва различни функции като подхранване на очите, реагира с ретинални протеини и действа като натурален филтър, предпазващ очите от опасните прояви на UV радиацията.   

Подобно на други каротеноиди, Lutein е мощен антиоксидант. Прекомерните свободни радикали могат да причинят увреждане на клетките и състояние на апоптоза в очите. Това води до нарушения в зрението и развитие на очни заболявания.

Обобщение

Lutein на Натурал Факторс ви дава пълна подкрепа за очите. В противоречие с популярните капки за очи, които третират само симптомите, добавката Лутеин е насочена към отстраняване на причините за проблеми с очите. Капсулите Lutein насърчават здравословното зрение и намаляват вероиятността от развитие на заболявания на очите.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден.