Лутеин / Lutein 40 mg Natural Factors - 30 / 60 Софтгел капсули

Лутеин / Lutein 40 mg Natural Factors - 30 / 60 Софтгел капсули

Лутеин на Natural Factors e добавка, която има благоприятно действие върху здравето на очите. Той има благоприятни ефекти върху противовъзпалителна активност, подобряване на когнитивните функции и понижаване на риска от ракови и сърдечно съдови заболявания.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 16.11 лв. -10%
17.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 1034NF
Магически точки: 17
Наличност: В наличност

Възможни варианти

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Зеаксантин 7 mg
  • Разфасовка 60 софт капсули
  • Лутеин 40 mg

Описание

Какво е лутеин?

Лутеинът е ксантофил и един от стотиците известни в природата видове каротеноиди. В природата, той се произвежда единствено от растения и подобно на други ксантофили се открива в огромни количества в зеленчуци със зелени листа(спанак, зеле и моркови).  В зелените растения ксантофилите действат за преработване на светлинната енергия.

За какво помага лутеин?

Голяма част от доказателства показват, че лутеинът има няколко благоприятни ефекти, особено върху здравето на очите. Той е известен с това, че подобрява или дори предотвратява свързаното с възрастта макулно заболяване, което е основната причина за слепота и възникване на проблеми със зрението. Понастоящем наличните данни са получени както от наблюдателни проучвания, изследващи приема на лутеин с храна, така и от няколко интервенционни проучвания за оценка на ефикасността на добавките с лутеин. По принцип постоянната консумация на лутеин, чрез диета или добавки, може да допринесе за намаляване на тежестта на няколко хронични заболявания.

Съвсем наскоро редица проучвания предполагат, че лутеинът има благоприятни ефекти върху противовъзпалителна активност, подобряване на когнитивните функции  и понижаване на риска от ракови и сърдечно съдови заболявания.  Като цяло изглежда, че количеството прием на L, включително чрез добавки, може отчасти да противодейства на възпалителните процеси и да благоприятства човешкото здраве.

Как е най-добре да се приема тази добавка?

Тя трябва да се приема по време на хранене, тъй като лутеинът се усвоява по-добре, когато се поглъща с малко количество мазнини, като зехтин. Препоръчителната доза е 6 mg до 30 mg дневно.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 софтгел капсула на ден.