Магнезиев Аспартат / Magnesium Aspartate Swanson - 90 капсули

Магнезиев Аспартат / Magnesium Aspartate Swanson - 90 капсули

Хранителната добавка Магнезиев Аспартат, на марката Суонсън, е предпочитана форма за прием на елемента Магнезий. Аспартатът действа като минерален транспортер, който поддържа абсорбционния потенциал, за да се възползва от предимствата на минерала.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 28.17 лв. -10%
31.30 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1420
Магически точки: 28
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 3
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 90 капсули
 • Магнезий 685 mg (от магнезиев аспартат)

Описание

Марката Суонсън произвежда много разновидности на минерални добавки, които се отзовават на всяка нужда. Предпочитаната аспартатна форма на магнезиевите минерали е сведена до специалната формула. Елементите магнезий и калций във вид на аспартат са биодостъпни, тъй като действието на аспартата е като на минерален транспортер, поддържащ абсорбционния потенциал, за да предостави всички предимства на тези два минерала.

Какви са преимуществата на добавката Магнезиев аспартат?

 • Съществено хранене за производството на клетъчна енергия;
 • Поддържа стотици ензимни процеси в организма;
 • Поддържа мускулно и невромускулно здраве.

За какво е полезна аспарагиновата киселина в добавката с Магнезий?

Магнезият е от съществено значение за над 300 ензимни процеси, един от които включва производството на енергия. Аспарагиновата киселина също е градивен компонент за образуване на енергия на клетъчното ниво. Учените са достигнали до извода, че свързването на минерала магнезий с аспарагинова киселина, създава ефективна магнезиева добавка с допълнителна енергийна подкрепа, която не се среща в други форми. Swanson магнезиев аспартат е чудесен вариант за хората, които са загрижени за здравето на своите мускули и невромускулната система.

Как действа Magnesium Aspartate Swanson?

Аспарагиновата киселина се грижи за производството на енергия в клетките. Свързването на магнезия с Аспарагинова киселина предоставя много повече енергия и точно това отличава този продукт от другите обикновени хранителни добавки с магнезий.

Магнезият играе ключова роля за енергийния метаболизъм, протеиновия синтез и транспортирането на нервните импулси през нервно-мускулните синапси. Минералът подпомага усвояването на елемента калций и свързването му със зъбите, както и участието в костния растеж. Той е важен ко-фактор за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия.

Минералът магнезий взема пряко участие в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, намалява стреса, подобрява качеството на съня и се грижи за доброто настроение и спокойствие. Аспартатната магнезиева форма разширява доброкачествено кръвоносните съдове, оказва положително въздействие над функцията на сърдечно-съдовата и половата системи. Магнезият е един от най-важните минерали за активно спортуващите хора, заради способността му да отпуска мускулни влакна, предотвратява появата на схващания и скованост, предпазва от контузии. 

Кои са допълнителните характеристики?
 • 685 мг. магнезиев аспартат, осигуряващ на организма 133 мг. магнезий във всяка капсула;
 • Предотвратява появата на мускулни крампи и скованост;
 • Укрепва мускулната тъкан (включително сърцето) и костите;
 • Спомага за трансмисията на мускулните и нервни импулси;
 • Намалява стреса, подобрява съня и настроението.

Какво още трябва да знаем за елемента Магнезий?

Магнезият е минерал, който eстествено се среща в бадемите, авокадото, черният боб, овесените ядки и трици, кафявия ориз, суровите ядки, тиквата, стафидите, соевото мляко, спанака, пълнозърнения хляб, киселото мляко, черния шоколад. Играе ключова роля за енергийния метаболизъм, протеиновия синтез и транспортирането на нервните импулси през нервно-мускулните синапси. Подпомага усвояването на калция и свързването му със зъбите и участва в костния растеж. Той е важен ко-фактор за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по по една капсула с вода три пъти на ден.