Магнезиев цитрат / Magnesium citrate NOW - 227g

Магнезиев цитрат / Magnesium citrate NOW - 227g

Магнезиев цитрат в прахообразна форма с висока биодостъпност. Осигурява необходимото ниво на Magnesium в тялото за поддържане на ензимните процеси и метаболизма. За здрава костна структура и мускулни контракции.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 34.20 лв. -10%
38.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739012951
Магически точки: 38
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 61
 • Дози на ден 1
 • Една доза 3.7g
 • Разфасовка 227g
 • Магнезий 315 mg

Описание

Прахообразна и биодостъпна формула на Магнезиев цитрат

Човешкото тяло е сложна и комплексна система, за чието здраве трябва да обръщаме специално внимание, за да се чувстваме пълноценни и добре. За балансираното здравословно състояние е необходимо да приемаме препоръчителни дневни дози от различни видове хранителни вещества, както и минерали, витамини, антиоксиданти и т.н.

Magnesium е минерал, който има дейно участие в човешкия организъм. Той се нарежда сред жизненоважните и задължителни елементи, които трябва да си набавяме всекидневно, без значение дали чрез храна, напитки или хранителни добавки.

Now Foods създава специална хранителна добавка с формула на Магнезиев цитрат, която може да ви осигури дневната доза, за да се запълнят липсите в тялото. Magnesium Citrat е чиста пудра и прахообразен продукт, който гарантира лесна разтворимост и биодостъпност за организма. Самата смес се разтваря лесно в течност (вода, сок) и може да се консумира ежедневно.

Защо да приемате Магнезий цитрат 227г от Now Foods?

Като елемент участващ дейно в правилното функциониране на човешкия организъм и неговите системи, нормалните нива на Магнезий могат да гарантират пълноценното здраве. Този минерал е сред най-активните в ензимните процеси, като в същото време взима участие в:

 • провеждането на метаболитните процеси, като основно значение играе при тези на глюкозата, протеините и мастните киселини;
 • мускулната контракция, като подсилва мускулните тъкани в организма и ги предпазва от своеволни контракции (крампи, схващания, болки);
 • провеждането на нервни импулси от една част на тялото до друга и здравето на нервната система, като влияе пряко върху настроението;
 • минерализацията на костната система, по причина че подпомага правилното усвояване на Калций в тялото, т.е. гарантира здрави и силни кости, стави и сухожилия.

Магнезият е с основно значение при всички хора, без значение дали става въпрос за тийнейджъри, работещи, спортисти, без значение от пол, възраст и начин на живот. Той е препоръчителен за прием, за да се подсигури правилното функциониране на тялото и за поддържането на нормално здраве. 

Приемането на Magnesium citrate се препоръчва силно при:

 • спортуващи, при които се наблюдава по-висок разход на хранителни вещества и повишено натоварване на мускулите;
 • хранителни диети, където не сте съобразили предварително референтните дневни норми за прием на важни минерали и витамини;
 • натоварено, стресово и динамично ежедневие, когато тялото и нервната система са подложени на ежедневен стрес;
 • поява на симптоми, които се свързват основно с дефицит на Магнезий, като например мускулни крампи, болки в гърба, схващания, нервност, запек и други.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте веднъж дневно по 3.7g, разтворени в най-малко 240ml сок или вода.