Магнезий бисглицинат / Magnesium Bisglycinate Pure 200 mg Natural Factors - 120 капсули

Магнезий бисглицинат / Magnesium Bisglycinate Pure 200 mg Natural Factors - 120 капсули

Магнезий бисглицинат на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 200мг. Добавката Magnesium Bisglycinate Pure се характеризира с висока бионаличност, магнезият участва химичните процеси на важни органи като мозъка, мускулите, както и сърцето.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 30.69 лв. -10%
34.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 1641NF
Магически точки: 34
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 120
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 120 капсули
  • Магнезий 200 mg

Описание

Магнезиев Бисглицинат на марката Натурал Факторс е хранителна добавка, съдържаща елемента магнезий във вид с висока бионаличност. В допълнение, формата на Магнезий се понася по-благоприятно от стомашно-чревната структура в сравнение с други форми на магнезий, често използвани в добавки.

Какви са предимствата на добавката Магнезий бисглицинат?

  • Магнезий в силна бионалична форма;
  • 100 mg магнезиеви йони в лесна за приемане капсула;
  • Насърчава правилната функция на нервната система;
  • Намалява умората;
  • Нежна към храносмилателната система.

Какво трябва да знаем за елемента Магнезий?

Магнезият е един от най-основните микроелементи, които определят правилната функция на човешкото тяло. Магнезият участва в почти всички химични процеси, протичащи в организма, засяга голям размер ензими и реагира като градивен компонент за костната система. В големи количества, Mg се използва от важни за организма органи като мозъка, сърцето и мускулите.

С какво Mg е полезен за тялото?

Магнезиев Бисглицинат е уникален вариант на елемента Mg, като е комбинация от две глицин съединение с едно магнезиево съединение. Магнезий бисглицинат съединението е отлична форма за допълване на стойностите на Mg в тялото, но също така доставя допълнителни ползотворни влияния от наличието на глицин. Аминокиселината присъства в достатъчно много невронни съединения и допринася за баланса на реакцията на нервната система към сигналите, постъпващи от външната среда.

Какви са функциите на Magnesium Bisglycinate?

Магнезият насърчава правилната функция на нервната система. Молекулата Magnesium Bisglycinate е от съществена важност за правилното изпълнение на нервните импулси и спомага да се подкрепи възбудимостта на клетките на подходящо ниво. Освен това, магнезият взема участие в метаболизма на триптофан и по този начин допринася за поддържането на оптималните стойности на серотонин и мелатонин. Това е и причината, заради която недостигът на Mg-вото съединение често корелира с проблемите на безсъние, намалено настроение и повишена чувствителност към стрес.

Магнезият се грижи за оптималната функция на мускулите. Задачата на магнезиевият диглицинат включва поддържането на правилния мускулен напор и контрола на процесите на съкращаване на скелетните мускули. Добавката Магнезий заема важно място в системата за стимулиране и проводимост на сърцето. Болезнените спазми в мускулите, треперенето, като например потрепване на клепачите, са фактори, които показват, че в организма има недостиг на магнезий.

Обобщение

Магнезиев бисглицинат на марката Натурал Факторс е хранителна добавка, която помага за допълване на недостига на магнезий. Добавката Magnesium Bisglycinate Pure съдържа елемента Mg в лесна за усвояване форма, така че тя да работи добре за хора, които имат проблеми с храносмилането.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден.