Магнезий + Калий / Magnesium + Potassium Argalys Essentiels - 60 Вега капсули

Магнезий + Калий / Magnesium + Potassium Argalys Essentiels - 60 Вега капсули

Магнезий + калий Argalys Essentiels представлява натурална хранителна добавка с фокус върху регулиране на задържаните течности и нормален метаболизъм с помощта на два важни минерала.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 22.41 лв. -10%
24.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 3760280070106
Магически точки: 24
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1
 • Една доза 2 капсули
 • Калий 150 mg
 • Натурална добавка (оризови трици) 5 mg
 • Разфасовка 60 капсули
 • Магнезий 187 mg

Описание

Есенциални микро хранителни вещества. Произведено във Франция

Формулата съдържа магнезий + калий и е предназначена за възстановяване на киселинно-алкалния баланс. Тези минерали са от съществено значение за правилното функциониране на организма, хормоните, нервната, мускулната и ендокринната система.

Съдържание на продукта

Във всяка вегетарианска капсула от продукта на Argalys се съдържат следните вещества:

 • Магнезий под формата на магнезиев оксид - магнезият е минерал, който е от съществено значение за физиологичния баланс на организма и е незаменим за повече от 300 ензимни реакции
 • Калий под формата на калиев бикарбонат - минералът има значение за регулация на сърдечно-съдовата функция, нервната и мускулната система, регулирането на гликемията и за компенсиране на ефектите на натрия върху клетъчното задържане на вода. Ежедневните нужди от калий са преразгледани през 2016 г. (за възрастни: 3500 мг. дневно - ANSES) 
 • 5 мг. натурална добавка (оризови трици)

Защо магнезиев оксид

Магнезиевият оксид е отличен източник на магнезий. Високото му съдържание на магнезий компенсира по-ниската му разтворимост в сравнение с други магнезиеви соли. На грам сол това е формата, която осигурява най-много абсорбиран магнезий.

Количеството магнезий, реално абсорбирано в тялото, зависи от концентрацията на избраната сол и скоростта на усвояване. Процентът на елементния магнезий е толкова важен, колкото и скоростта на неговото усвояване. А магнезиевият оксид винаги осигурява повече магнезий за същата начална концентрация. Множество проучвания направени през 1994, 2005, 2014, 2015 и други периоди, потвърждават, че магнезиевият оксид се абсорбира правилно.

Използваната концентрирана форма на магнезий в продукта на Argalys позволява значителен прием на магнезий (100% RDI) и калий (15%) с 2 капсули на ден. Това не би било възможно с другите по-малко концентрирани магнезиеви соли като карбонат, глюконат, цитрат.

Точно тези два минерала са комбинирани в хранителната добавка, за да се подобрят обичайните ефекти на магнезия върху задържането на вода.

Най-подходящото време за прием на таблетките е по време на хранене или в края на храненето, за да се задейства стомашната киселина за отлично усвояване на магнезия.

Защо да изберете Argalys Essentiels

 • Доказана полезност на избраните съставки - магнезиевият оксид и калциевият бикарбонат са оптимално усвоими форми на минералите 
 • Иновативни продукти, адаптирани към начина на живот и ценностите на потребителите - еко производство, без животински суровини и употреба на ендокринни разрушители
 • Прилагане на иновативни диетични практики при създаването на нови формули
 • Намаляване на въглеродния отпечатък от производствения цикъл 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Възрастни: До 2 капсули на ден.

В период на стрес: 2 капсули на ден.

От 8 до 16 години: 1 капсула на ден.