Магнезий оксид / Magnesium Oxide 250 mg Natural Factors - 90 каплети

Магнезий оксид / Magnesium Oxide 250 mg Natural Factors - 90 каплети

Магнезий оксид на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на каплети от 250мг. Magnesium Oxide е важен за правилната работа на мускулите и здравето на костите. Магнезият може да предотврати състояния на запек и да повлияе положително на нервната система.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 15.30 лв. -10%
17.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 1654NF
Магически точки: 17
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 каплета
 • Разфасовка 90 каплети
 • Магнезий 250 mg

Описание

Магнезий оксид на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на каплети от 250мг.

Предимства на Магнезий оксид

 • Важно за правилната мускулна работа и здравето на костите;
 • Полезни при намаляване на липсата на Магнезий;
 • Облекчаване на симптомите на киселини;
 • Поддържа най-добрите резултати от обучението;
 • Може да предотврати запек;
 • Допълнителна подкрепа на нервната система;
 • Влияе върху намаляването на риска от депресия;
 • Положителни свойства над сърдечно - съдовата система.

Какво представлява MgO?

Магнезиевият Оксид представлява Неорганично съединение, което се намира като минерал в природата. Във водна среда, Магнезий оксид реагира лесно с вода, за да образува химичното съединение Магнезиев Хидроксид, Mg(OH)2. Поради тази причина веществото се използва за неутрализиране на солна киселина в стомаха или като леко слабително.

Магнезият е минерален компонент, отговорен за правилното костна структура. Ниските магнезиеви нива са обвързани със заболявания като остеопороза, хипертония, наследствена болест на сърцето, инсулт, съдови съсиреци или диабет.

Подобряване на физическата годност

Магнезият има много изключителна функция за поддържане на адекватна производителност по време на физически упражнения. Тялото на един активен човек може да се изразходи с около 10 - 20 % и дори повече Магнезий, отколкото ако се намира в покой, според зависимост от вида на дейността.

Магнезият подпомага за транспортирането на глюкозата от кръвта до мускулните тъкани и разграждането на млечната киселина, която може да се съхранява в мускулите и да причини неприятна болка, т.нар. "Мускулна треска". 

Магнезий с Диабет от тип 2

Магнезиевият Оксид има благотворно действие срещу заболяването Диабет от тип 2. При около 48% от диабетиците нивото на магнезий е твърде ниско, което може да понижи способността на инсулина да поддържа здрави нива на кръвна захар. Проучванията излагат, че при хората с по - ниско съдържание на магнезий има по - голям риск от развитие на заболяването диабет.

Полезни в борбата срещу състояния на депресия

Елемента Магнезий е от голямо значение за функционирането на мозъка и добро настроение, и ниското си ниво е свързано с повишен риск от развитие на депресия.

Обобщение

Магнезиевият оксид е топ клас добавка с широка гама от приложения. Той спомага за намаляване на симптомите на киселини и затруднено храносмилане, както може и да се взема като леко разхлабително средство. Освен това, Magnesium Oxide допълва диетата с магнезиеви йони, необходими за поддържане на здрави кости и подобряване на ефективността на тренировките.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 каплета дневно.