Магнезий цитрат / Stress-Relax® Magnesium Citrate Natural Factors - 250 g пудра 75 дози

Магнезий цитрат / Stress-Relax® Magnesium Citrate Natural Factors - 250 g пудра 75 дози

Магнезий цитрат на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на пудра от 250гр., 75 дози. Добавката Stress-Relax® Magnesium Citrate намалява риска от развитие на сърдечно-съдови нарушения, отпуска нервната система и допринася за усещането за релаксация.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 35.64 лв. -10%
39.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 3540NF
Магически точки: 39
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 75
  • Дози на ден 1
  • Една доза 3 g
  • Разфасовка 250 g
  • Магнезий 300 mg

Описание

Магнезий цитрат на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на пудра от 250гр. Стрес-Релакс магнезиев цитрат се прилага за подпомагане на нервната система, костите, сърцето и мускулите. 

Какво е действието на добавката Магнезиев цитрат?

Прахчетата Магнезиев цитрат намаляват вероятността от образуване на сърдечно-съдови проблеми при рискови хора, които се налага да поддържат нормалното състояние на сърдечно-съдовата система. Добавката има благоприятен ефект върху ускорения пулс. Допринася за понижаване на налягането в кръвта. Подобрява се качеството на живот при хора със сърдечни проблеми.

Какво е приложението на Магнезий цитрат на пудра?

При тревожност, стрес и безсъние. 

Прекомерният стрес все повече съпровожда ежедневието на съвременните хора. Главните причини за дистрес (лош стрес) са чувствата на тревожност, раздразнителност, плач, умора, нарушени познавателни способности и т.н., за които е доказано, че реагират добре на допълнителен прием на Mg във вид на магнезиев цитрат.

В мускулни крампи и намалена костна плътност. 

Рискът от загуба на костна плътност е висок при възрастните хора, пушачите, жените в менопауза, хората с незадоволителна на основни хранителни вещества диета. Установено е, че недостигът на магнезий е пряко свързан с намаляването на костната плътност.

Какви са ползите на добавката Stress-Relax Magnesium Citrate?

Пудрата Стрес-Релакс Магнезиев цитрат отпуска нервната система и доставя усещане за релаксация. Благоприятства психо-емоционалната устойчивост и намалява раздразнителността и промените в настроението. Допринася за качеството, дълбокия сън и улеснява заспиването. Магнезиевите прахчета имат добро влияние върху фокуса и способността да се помни.

Магнезиев цитрат помага за увеличаване на костната плътност и костните минерални концентрации, и намалява риска от фрактури. Поддържа се усвояването на калция, който допълнитело играе важна роля за здравословния вид на костите и зъбите.

Магнезиев цитрат добавката намалява мускулните спазми, които са основен признак на недостиг на магнезий.

За кого е предназначена добавката Мг цитрат?

Хората, които имат повишени нужди от магнезий са предимно хипертензиви, диабетици, хора с коронарна болест на сърцето, мускулни крампи и безсъние. Активния спорт и работата в условия на психически и физически стрес, при млади момичета, бременни и кърмещи жени, жени в менопауза и с остеопороза. 

Обобщение

Магнезиевият цитрат на прах, на компанията Натурал Факторс, е една от най-лесно смилаемите форми на елемента магнезий, усвояващ се много добре в тънките черва. Недостигът на магнезия е често срещано явление. Причините за това са много – лошо хранене и широко потребление на рафинирани продукти, включително бяло брашно, изчерпване на минерала в почвата, стрес и др.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

За възрастни и деца над 9 годишна възраст: Добавете 1 лъжичка (доза) към ½ чаша вода. Разбъркайте хубаво, след което добавете ½ чаша студена вода и изпийте. Приемайте веднъж дневно.