Манган хелат / Manganese chelate 25mg 90 таблетки - Natural Factors

Манган хелат / Manganese chelate 25mg 90 таблетки - Natural Factors

Манган Хелат на марката Натурал Факторс представлява естествена грижа в подкрепа на нормалната костна плътност, както и превенцията от появата на остеопороза. Елемента Манган взема участие в производството на ензими, необходими за изграждане на костната система. Освен това има ключово значение в активиране на ензими, които са отговорни за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.31 лв. -10%
15.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 038505
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 90 таблетки
  • Манган 25 мг

Описание

Хранителната добавка Manganese chelate е нужна за поддържане на баланса на кръвна захар и защитава организма от свободните радикали. Микроелемента Манган е отговорен за изграждането на силни кости и хрущяли. Подпомага здравословната мускулна функция и понижава появата на мускулни крампи. Известен е с проявата на мощна антиоксидантна активност и благоприятно въздействие върху кожата. Както и спомага за повишаване на стойностите на енергия.

Какви са ползите на Манган хелат?

  • Повишава енергията;
  • Мощен антиоксидант;
  • Насърчава здравата кожа;
  • Изгражда силни кости и хрущяли.

Какво е основното предимство на добавката ?

Изисква се за правилна функция на щитовидната жлеза хормон

Манганът е от съществено значение за здравата костна структура и костния метаболизъм, както и факта, че минералът метаболизира мазнините, протеините и въглехидратите. Известно е, че елента Манган е мощен антиоксидант, който неутрализира увреждащите свободни радикали. Добавката Манган хелат на Натурал Факторс се абсорбира лесно и без изкуствени цветове, подсладители, млечни продукти, пшеница и дрожди.

Какво е предназначението на Манган хелат?

Помага за предотвратяване на недостига на манган.

Фактор за поддържането на доброто здраве.

Помага в развитието и поддържането на костите и да се метаболизират въглехидратите, протеините и мазнините.

Благодарение на факта че елемента Манган насърчава нормалното усвояване на въглехидрати, протеини и мазнини, е идеален вариант в случаи на недостиг на стомашна киселина или затруднено усвояване на ценни хранителни вещества от храната, която ежедневно приемаме.

Какви са допълнителните характеристики на добавката Манган Хелат?

Съдържа двуосновен калциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат или лубрикант, както и натриева кроскармелоза. 

Няма следи от наличие на изкуствени оцветители, аромати и консерванти. Не са включени млечни продукти, захар, пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, явки, както и ГМО.

Обобщение

Елементът Манган е от огромно значение за здравето на костната структура и костния метаболизъм. Микроелемента Mn участва в производството на ензими, които спомагат за изграждане на костите. Играе ключова роля в активирането на ензимите, отговорни за метаболизма на хранителните вещества: мазнини, протеини и въглехидрати. Нужен е за уравновесяване на кръвната захар и защитава организма от свободните радикали. 

Манганът има множество ползи за здравето на организма. Едно от най-ценните предимства е неговото влияние върху костите. При комбиниране с правилни количества на елементи Калций, Цинк и Мед, Манганът насърчава нормалната костна плътност, особено в областта на гръбначния стълб и долните крайници. Това е от особена важност за жените в периоди на менопауза, както и по-възрастните, които са изложени на риск от състояния на остеопороза. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 таблетка на ден.