Масло от риган органично / Oil of Oregano Organic 180 mg Natural Factors - 60 софтгел капсули

Масло от риган органично / Oil of Oregano Organic 180 mg Natural Factors - 60 софтгел капсули

Риган масло на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на софтгел капсули от 180мг. Добавката Oil of Oregano Organic е мощно средство срещу микроорганизмите, бори се с паразитите и причинените инфекции, поддържа имунологичната система и е естествен антибиотик за организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 22.31 лв. -10%
24.79 лв.
Производител:
Код на продукта: 4574NF
Магически точки: 24
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 софтгел капсули
 • Витамин E 1 mg
 • Риган 180 mg

Описание

Риган масло на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на софтгел капсули от 180мг. Добавката Oil of Oregano Organic спомага за борбата с гъбични, паразитни, вирусни и бактериални инфекции. 

Предимства на маслото от Риган

 • 100% риган масло, стандартизирано за 80% карвакрол;
 • Мощен срещу микроорганизми;
 • Полезен при смущения в храносмилателната система;
 • Подкрепя се функцията на дихателните пътища;
 • Има силен антиоксидантен ефект;
 • Спомага за борбата с инфекциите и паразитите;
 • Поддържа имунологична система;
 • Естествен антибиотик.

Какво представлява растението Риган?

Риганът, наричан още марджорам или див марджорам, е маслодайно растение, с много дълга история на медицинска употреба още от древни времена. Растението се използва в кулинарията като подправка, придаваща на ястията превъзходен вкус и аромат. Поради силната си антибактериална и антиоксидантна активност, риганът може да се използва за запазване на храната.

Какво съдържа добавката масло от Риган?

На първо място, маслото от риган е източник на Феноли, като Карвакрол и Тимол. Отделно от това, подправката риган съдържа сескитерпени, фенолни киселини (р-хидробензоена киселина, фалусинова киселина) и флавоноиди (апигенин, кверцетин), но най-важното вещество с екстензивно доказан ефект - карвакрол.

Какво представлява съставката Карвакрол?

Carvacrol е монотерпен фенол, характеризиращ се със своите антивирусни, антибактериални, противовъзпалителни, имуностимулиращи и противогъбични свойства. Фенолното съединение ефективно елиминира свободните кислородни радикали и повишава устойчивостта на увреждане на ДНК. 

Какви са свойствата на ригановото масло?

Естествен антибиотик

Маслото от марджорам се отличава със силно анти-микробно въздействие срещу Грам-положителни и Грам-отрицателни резистентни към антибиотици щамове, като: A. baumannii, E. coli, E. faecalis, K. pneumoniae и S. aureus. Ето защо, може да бъде естествена алтернатива на антибиотици.

Антипаразитни и противогъбични свойства

Антипаразитната активност на ригановото масло се проявява в случаи на някои паразити (Trypanosoma cruzi, Blastocystis hominis, Entamoeba hartmanni, Endolimax nana), както и противогъбично действие срещу Candida albicans и Saccharomyces cerevisiae.

Подкрепа за храносмилателната система

Риганът стимулира секрецията на слюнката и храносмилателните сокове, благодарение на които подпомага храносмилането и асимилацията на храната. 

Подкрепа при нарушения на дихателната система

Риганът има отхрачващо и спазмолитно въздействие, благодарение на което донася облекчения в случаи на инфекции на горните дихателни пътища, облекчава кашлицата и помага да се отстранят секретите от бронхите.

Обобщение

Маслото от Риган на Натурал Факторс е хранителна добавка, базирана на естествени вещества с многопосочен ефект. Добавката може да поднесе облекчение при устойчиви инфекции от разностранен произход (бактериални, вирусни, гъбични и паразитни). Ригановото масло може също така да подобри храносмилателните процеси и да подкрепи работата на дихателната структура.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден.