Масло от вечерна иглика / Evening Primrose Oil 500 mg Webber Naturals - 180 софтгел капсули

Масло от вечерна иглика / Evening Primrose Oil 500 mg Webber Naturals - 180 софтгел капсули

Маслото от вечерна иглика помага за цялостното здраве и благополучие при жените. Софтгел капсулите Evening Primrose Oil са богат източник на Омега-6 основните мастни киселини и гама-линоленова киселина (GLA). Основните мастни киселини играят много важна роля за организма от управлението на възпаления, нивата на холестерола, до хормоналния баланс и здравословното състояние на кожата.

42.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 5011WN
Магически точки: 29
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 180
  • Дози на ден 4-6
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 180 софтгел капсули
  • Гама-линоленова киселина 50 mg
  • Цис-линолова киселина 325 mg
  • Масло от вечерна иглика 500 mg

Описание

Какви са преимуществата на олиото от Вечерна иглика?

  • Осигурява терапевтични количества GLA в подкрепата на здравето на жените;
  • Спомага за цялостното здраве и благополучие;
  • Богат източник на омега-6 Гама-линоленова мастна киселина (GLA) за поддържане на добро здраве.

Какво трябва да знаем за мастните киселини в състава на вечерната иглика?

Маслото от вечерна иглика е богат източник на много важна на растителна основа Омега-6 мастна Гама-линоленова киселина (GLA). GLA се намира предимно в ядките, семената и бобовите насаждения, както и в ненаситените растителни масла, като например масло от бор и сусам, масло от гроздови семена и соя.

Съставката Омега-6 е основна мастна киселина (ЕНП), което означава, че тя не може да бъде произведена в тялото и е необходимо да се достави посредством хранителната диета. ЕНП играе много важна роля за организма, вариращо от справяне със възпаления и поддържане на нивата на холестерол, до хормонален баланс и здравето на кожата.

Какво още трябва да знаем за основните Омега-6 мастни киселини?

Омега-6 мастните киселини са представени в добавката от Гама - Линоленова киселина. Счита се за условно съществена киселина, но също като омега-3 киселините, организмът не може да произведе своите достатъчни количества. GLA е изключително важна за кожата като помага да се поддържа правилното й хранене и го предпазва от външни фактори. Освен това, той се използва като помощно приложение при лечение на атопичен дерматит. Примери за хранителни продукти, съдържащи много GLA са: касис, масло от иглика, конопено масло, или масло от бораж, което е използвано в тази добавка.

Обобщение

Чрез своите полезни ефекти над имунната система, клетъчните мембрани и хормоналния баланс, GLA гледа да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с атопична екзема, както и предменструален синдром. GLA поддържа здравословния и външен вид на кожата и може да намали септичните кожни състояния. Вечерни иглика масло от Уебър Naturals е богат източник на основни мастни киселини и съдържа 50 мг GLA на софтгел, помага за подкрепа на женски хормон баланс и цялостното здраве и благополучие.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 софтгел капсула от 4 до 6 пъти дневно.