Мед / Copper 2mg SWANSON - 300 Таблетки

Мед / Copper 2mg SWANSON - 300 Таблетки

Swanson Chelated Copper е хранителна добавка във вид на капсули от 2мг. с мед в хелатирана форма (меденглицин). Такава форма на продукта помага да се поддържат нормални нива на този елемент в тялото – лесно се открива и преминава успешно през чревната стена.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.10 лв. -10%
19.00 лв. 25.30 лв. -25%
Производител:
Код на продукта: SW223
Магически точки: 25
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 600
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1/2 таблетка
 • Разфасовка 300 таблетки
 • Мед 2 mg

Описание

Swanson Хелатиран мед е хранителна добавка във вид на капсули, спомагаща за поддържане на нормалните нива на елемента мед в организма.

Необходим е адекватен прием на минерали за нормалното функциониране на тялото. Техният дългосрочен дефицит и излишък могат да допринесат за развитието на някои заболявания или отравяния.

Предимства на Мед – хелатирана форма

 • Съдържа мед в патентована хелатирана форма
 • Характеризира се с бионаличност на excellenet
 • Помага за попълване на нивата на мед в тялото
 • Насърчава здрави съединителна тъкан
 • Участва в енергийния метаболизъм
 • Поддържа функция на нервната система
 • Участва в транспортирането на желязо в тялото
 • Поддържа здравата пигментация на кожата и косата
 • Поддържа имунната функция
 • Има антиоксидантни свойства

Какво трябва да знаем за елемента Мед – Cu?

Медта е третият най-богат микроелемент в тялото, нарежда се след елементите желязо и цинк. Най-високи концентрации на медта се намират в мускулната тъкан (около 25%), кожата (15%), костния мозък (14%), мозъка (8-15%) и черният дроб (8%). 

За да се стопира недостига на минерали, са разработени химически съединения, които помагат за поддържането на нормалните нива на тези вещества в тялото. Това са т.нар. Хелати.

Какво предствлява хелатираният мед на Суонсън ?

Хелатите са специфичната комбинация от молекула, (например аминокиселина) и минерал. Хелатите трябва да са в достатъчно малки количества, за да достигнат директно в клетките и да повлияят на скоростта на поглъщане, транспортирането и екскрецията на елементите. Поради факта, че предпазват тялото от недостатъци, а също и твърде високи нива на елементи, (при свръхдоза). 

Суонсън Хелатиран мед е хранителна добавка, която съдържа меден глилат хелат. Глицинът е аминокиселина, която лесно се открива и успешно подкрепя чревната стена.

Какво означава недостиг на мед в организма?

Медта (Cu) е кофактор на много ензими, участващи в реакциите на редокс, метаболизма на желязото и допринася за антиоксидантна защита на организма и имунните механизми. Големият недостиг на мед е по - лесен начин да се диагностицира, но идентифицирането на малки недостатъци е проблематично. Хранителният Cu дефицит може да има отрицателни последици през целия живот.

Въпреки положителните хранителни тенденции в обществото, общата диета е доказано, че значително се отклонява от препоръчителния диетичен модел. Една от грешките се отнася до дневния прием на хранителни продукти на различни елементи, включително мед.

До какво води недостигът на мед в организма?

Недостигът на мед може да ограничи способността на организма да включи желязото в хемоглобина и по този начин да доведе до анемия, да причини осификация нарушения и промени в мускулите, съдовете и нервите и да наруши функционирането на имунната система. Твърде нисък прием на мед се наблюдава и при лица, които са развили атеросклероза.

Проблеми с дефицит на мед могат да възникнат при индивиди, приемащи редовно инхибитори на протонната помпа, след диета за отслабване или страдащи от хронична диария или повръщане, както и при хора, които срещат проблеми с малабсорбцията. Трябва да се отбележи, че някои елементи (цинк, кадмий и флуор) намаляват абсорбцията на мед. Ако страдате от недостиг на мед, можете да наблюдавате следните симптоми: проблеми с концентрацията, нарушена памет, чести инфекции и кости, които са крехки и се счупят лесно.

Обобщение

Swanson Chelated Copper е хранителна добавка, която предпазва от недостиг на мед. Формулата е предназначена за лица, които се грижат за здравето си и искат да предоставят на тялото си адекватни нива на всички ключови хранителни вещества, които са от съществено значение за нормалното му функциониране.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно с вода.