Мелатонин 5 mg / Melatonin Gummies Webber Naturals - 90 желирани таблетки

Мелатонин 5 mg / Melatonin Gummies Webber Naturals - 90 желирани таблетки

Мелатонин 5 mg / Melatonin Gummies от Webber Naturals предоставя на организма т.нар "хормон на младостта" под формата на удобни за прием желирани таблетки. Мелатонинът осигурява на тялото една пълноценна почивка и е подходящ при безсъние и нарушения на съня.

37.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 3686WN
Магически точки: 37
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Мелатонин 5 mg
  • Разфасовка 90 желирани таблетки

Описание

Функциите на Мелатонина в човешкото тяло

Мелатонинът е хормон, който има физиологична функция в организма за изграждането на циркадните ритми и силно изразени антиоксидантни свойства. В хипоталамуса супрахиазмалното тяло контролира синтеза на мелатонин, чрез информацията от ретината за всекидневната смяна на светлина с тъмнина. Произвежда се главно от пинеалната жлеза и в по-малки количества в ретината, тромбоцитите, лимфоцитите и стомашно-чревния тракт. Мелатонинът произведен от епифизата е с ендокринно действие като повлиява цялостно дейността на организма. Освен, че е отговорен за циркадните ритми мелатонинът е включен в редица важни биохимични процеси, включително и при репродуктивното развитие.

Главната роля на мелатонина е свързана с процесите на бодърстване и сън. Качеството и продължителността на съня зависи от концентрацията му в организма. С времето и напредването на възрастта, естественият биосинтез на този хормон намалява и предизвиква безсъние. Сънят е жизненонеобходим за здравословното състояние на тялото и липсата на оптималните часове за почивка  се отразява разрушително върху неговото здраве. Мелатонинът се нарича и също "хормон на младостта", поради това че освен качествения сън и почивка, който осигурява на тялото, неговите силни антиоксидантни свойства предпазват клетките от вредното въздействие на окислителните процеси, поддържайки здравето и младия вид на тялото.

Ползите от приема на Мелатонин

  • Подобрява симптомите при безсъние и намалява събуждането нощно време, като осигурява на тялото един качествен сън и пълноценна почивка;
  • Предпазва клетките от оксидативен стрес и вредното въздействие на свободните радикали;
  • Допринася за детоксикацията на организма като осигурявя пълноценен сън и засилва активността на т.нар глимфатична система, чиято роля се състои в прочистването на токсичните вещества от организма;
  • Оказва  положително въздействие при симптомите на менопауза и депресия, намалявайки тревожността;
  • Модулира пропускливостта на митохондриите, осигурявайки енергия на клетките;

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Да се сдъвква по 1 желирана таблетка дневно, вечер преди лягане.