Мелатонин / Melatonin 5 mg Natural Factors - 180 сублингвални таблетки

Мелатонин / Melatonin 5 mg Natural Factors - 180 сублингвални таблетки

Мелатонин на канадската компания Натурал Факторс е хранителна добавка под формата на сублингвални таблетки от 5мг. Добавката Melatonin има неутрализиращо действие над свободните кислородни радикали, както и стимулира дейсността на ензимите, които са отговорни за тяхното елиминиране.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 19.12 лв. -10%
21.24 лв.
Производител:
Код на продукта: 2718NF
Магически точки: 21
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 180
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 -2 таблетки
  • Мелатонин 5 mg
  • Разфасовка 180 таблетки

Описание

Мелатонинът е хранителна добавка на марката Натурал Факторс, съдържаща хормонът мелатонин, регулиращ дневния и сезонен период на тялото и същевременно е голям антиоксидант. Melatonin обезврежда свободните кислородни радикали и насърчава действието на много ензими, отговорни за тяхното елиминиране.

Кой е източникът на хормона Мелатонин?

Източникът на Мелатонин в организма се намира в Епифизната жлеза, както и в APUD клетките на храносмилателната система. Мелатонинът е малка молекула, която се разтваря добре както в мазнини, така и във вода. Хормонът на съня се съхранява в организма и темпото на синтеза му съответства на темпото на освобождаването му към кръвния поток. 

Какви са основните свойства на хормона Мелатонин?

Нарушения на съня

Има много условия, които смущават или нарушават нощното биосинтезиране на мелатонин хормони, като например след междуконтинентални полети, при наличие на синьо-виолетова LED светлина, работа на смени, излъчване от различни електронни устройства, стрес и др. Прекомерно ниски нива на сънният хормон причиняват нарушения на физиологичния ритъм на човешкия организъм, което от своя страна може да предизвика повишен риск от появата на много цивилизовани заболявания.

Антиоксидантен ефект

С изключение на клетъчната детоксикация, в резултат на регулиране на изразяването на някои гени, мелатонинът може също да работи като антиоксидант и може да помете свободните радикали, тъй като инхибира дейността на ензимите, причиняващи тяхното производство. 

Мелатонинът и метаболитите му са изключително ефикасни антиоксиданти, работещи в областта на цялото тяло. Трябва да се отбележи, че мелатонинът изхвърля излишните свободни радикали както в хидрофилната, така и в хидрофобната среда. Мелатонинът превъзхожда други вещества с подобен антиоксидантни качества, поради факта, че свободно преминава през всички бариери в организма, включително и през кръвно - мозъчната преграда и лигавиците.

Допълнителни свойства на Мелатонина

Отделно от влиянието си върху съня и будността, мелатонинът също има свойството да намали патологията в храносмилателната система. Някои проучвания показват повишена вероятност от развитие на рак на дебелото черво и на гърдата сред жените, работещи на смени. Също така е доказано в експериментални проучвания, че местното прилагане на добавката Мелатонин има превантивни свойства върху стомашните язви. 

Обобщение

Мелатонин на Натурал Факторс е хранителна добавка, предназначена за хората, страдащи от безсъние и нарушения на денонощния ритъм. Благодарение на антиоксидантното свойство, добавката е чудесен инструмент за профилактика и е полезен при терапията на много заболявания.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте от 1 до 2 таблетки вечер преди лягане.