Метилфолат Фолиева киселина + Витамин Б12 / Methylfolate+B12 BioCoenzymated™ Natural Factors - 60 сублингвални таблетки

Метилфолат Фолиева киселина + Витамин Б12 / Methylfolate+B12 BioCoenzymated™ Natural Factors - 60 сублингвални таблетки

Комбинацията от Метилфолат Фолиева киселина плюс Витамин В12 представлява хранителна добавка на марката Натурал Факторс. Добавката Methylfolate+B12 BioCoenzymated е подходяща за нормалното ранно развитие на плода, подпомага производството на червени кръвни клетки и се грижи за енергийния метаболизъм.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 36.81 лв. -10%
40.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 1241NF
Магически точки: 40
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 таблетка
 • Разфасовка 60 сублингвални таблетки
 • Витамин B12 (Метилкобаламин) 50 µg
 • Фолат (еквиалентен на фолиева киселина) 1000 µg

Описание

Комбинацията от Метилфолат Фолиева киселина плюс Витамин В12 представлява хранителна добавка на марката Натурал Факторс. 

Какви са предимствата на добавката Метилфолат + B12 BioCoenzymated?

 • Спомага за репродуктивната система, както и за нормалното развитие на плода;
 • Грижи се за сърдечно-съдовата дейност;
 • Подкрепя нормалната дейност на нервната система и мозъка;
 • Стимулира образуването на здрави еритроцити;
 • Подпoмaгa нopмaлнoто ĸлeтъчнo дeлeнe при развитието на плода;
 • Представлява формула с големи нива на абсорбиране.

Какво е действието на Фолиева киселина?

Комбинацията на Метилфолат (Фолиева киселина) от 1000mcg плюс Витамин В12 50mcg в най-биологично активната си форма, дава гаранция за висока ефективност и бързо усвояване от организма. Приемането на фолиева киселина е голямо преимущество за бременните жени, тъй като е превантивна мярка от вероятни дефекти на гръбначния мозък на развиващия се плод. Добавката може да се взима преди настъпване и по време на бремеността. Насърчава се възпроизводството на еритроцитите, подобрява се настроението и допринася за здравословното състояние на сърдечно-съдовата структура.

Защо организма ни има необходимост от добавката Фолиева киселина?

Нашето тяло не произвежда само фолиева киселина, което означава че трябва да се набави посредством хранителна диета. Фолиевата киселина, която се набавя чрез храната не е биологично активна. А за да се превърне в биологично действаща, е необходимо да се преработи от черния дроб. Едва след преработката на фолиевата киселина от черния ни дроб, киселината преминава в естествения си вид, метилфолат или тетрахидрофолат, от който се нуждаят нашите телесни клетки.

С какво Метилфолатът е по-добър от обикновената фолиева киселина?

Добавката Метилфолат има много по-голяма бионаличност, в сравнение с обикновената фолиева киселина – синтетичния вид на Фолата. Капсулите Метилфолат представляват предимство за лицата с недостиг на специален вид ензим, който е отговорен за усвояването на фолиевата киселина до естествения си вид. Това е т.нар. Метилентетрахидрофолат редуктаза. Естествения Метилентетрахидрофолат редуктазата (MTHFR) ензим е един от най-необходимите ензими в човешката анатомия. Нарушенията в производството на ензима са свързани с повишена вероятност от много видове заболявания.

Проучванията доказват, че синтетичната форма на Фолиева киселина влошава имунната защита, но същевременно с това може да прикрие недостига на витамин В12.

Приемането на добавката Метилфолат гарантира предпазване на организма от подобен риск. Също така капсулите Метилфолат са изключително подходящи за бременни жени и хора с нарушени производства на ензима метилентетрахидрофолат редуктаза (MTHFR).

Обобщение

Добавката BioCoenzymated Methylfolate плюс Витамин В12 на марката Натурал Факторс се отличава със своята Биокоензимирана формула. Посредством технологията EnviroSimplex, съчетаваща Farm Fresh Factors, е добавена коензимната форма на витамините В 12. Предоставена е синергична фитохимична формула, която доставя най-метаболитно активните хранителни вещества на вашите клетки.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 1 път на ден като разтворите 1 таблетка в 60 ml вода.