Н-ацетил Л-тирозин / N-Acetyl L-Tyrosine Swanson -  60 капсули

Н-ацетил Л-тирозин / N-Acetyl L-Tyrosine Swanson - 60 капсули

Хранителната добавка Н-ацетил Л-тирозин представлява протеиногенна аминокиселина, която функционира като прекурсор на катехоламините. Л-тирозинът се използва за производството на веществата допамин и норадреналин, които са отговорни за много функции на човешкото тяло и ума.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 18.72 лв. -10%
20.80 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1408
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Н-ацетил тирозин 350 mg
  • Разфасовка 60 капсули

Описание

  • Перфектно абсорбираща се форма на тирозин;
  • 500 mg NALT в една капсула;
  • Подходящ за вегани.

Какво представлява добавката НАЛТ?

Суонсън N-ацетил-L-тирозинен (NALT) е хранителна добавка с N-ацетил-L-тирозин. Това е ацетилирана форма на L-тирозин, със силна бионаличност и перфектна абсорбирбция.

N-ацетил-L-тирозин (NALT) е произведена на протеиногенната аминокиселина, известна като тирозин. Тирозинът принадлежи към водоразтворими съединения и има отлична бионаличност и абсорбция. Съединението се превръща в организма в свободна аминокиселина, която функционира като прекурсор на катехоламини.

За какво се използва съставката Л-тирозин?

Съставката L-тирозин се използва главно за производство на допамин и норадреналин. Тези вещества засягат много функции на човешкото тяло и ума. Те засягат емоционалните процеси и познанието от по-висок ред. Съставките допамин и норадреналин ви позволяват да чувствате щастие и удовлетворение. Също така са отговорни и за чувството на мотивация. Техният нарушен синтез често корелира с депресията. Някои проучвания показват, че пациентите с депресия обикновено имат твърде ниски нива на тирозин. Това може да предполага, че дефицит на тази аминокиселина инхибира производството на невротрансмитер.

Какво представляват невротрансмитерите?

Гореспоменатите невротрансмитери са не само от решаващо значение за вашето настроение, но и психично изпълнение. Те ви помагат да се съсредоточите, да запаметявате и да си припомните различни видове данни, както и да ускорите мисловните процеси. Следователно тяхното засилено производство може да повиши когнитивните функции.

Какво още трябва да знаем за капсулите Н-ацетил Л-тирозин?

NALT (N-ацетил L-тирозин) е ацетилирана форма на аминокиселината L-тирозин. L-тирозин е аминокиселина синтезира от фенилаланин в физиологични условия. Тирозинът е решаващ прекурсор за синтеза невротрансмитери, наречени катехоламини, като допамин и норепинефрин. Тези невротрансмитери са включени в регулирането на моторни функции, процесите на учене и запомняне, и контрола на емоционални и мотивационни дейности.

Пиридоксалният 5'-фосфат (P-5-P) е активната форма на водоразтворим витамин В6. Витамин B6 действа като коензим в много ключови метаболитни реакции, свързани главно с метаболизма на протеин и гликоген. В допълнение, тя помага в правилното функциониране на нервната система и помага за поддържането на правилното психологически функции. Витамин В6 също допринася за намаляването на умората и умората и влияе върху регулирането на хормоналната активност. Той също така участва в процесите на производство на енергия.

Обобщение

N-ацетил-тирозин е добър начин да обогатите диетата си с тирозин, аминокиселина, която е важна за здравословното функциониране на тялото. Допълнението се препоръчва на лица, изложени на висок, дългосрочен стрес. 

NALT е хранителна добавка, съдържаща висококачествена ацетилирана форма на L-тирозин, чието ацетилиране позволи да се получи по-биоактивна форма от традиционната форма, която не премина процеса. Подготовката се препоръчва особено за хора, които се нуждаят от подкрепа за умствения и физическия си капацитет. Той може да се окаже особено полезен във времена на умора на организма, не само физически, но и емоционален, както и в случай на излагане на стрес фактори.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула дневно.