Н-Ацетил-Л-Цистеин / N-Acetyl-L-Cysteine 500 mg Natural Factors - 90 Капсули

Н-Ацетил-Л-Цистеин / N-Acetyl-L-Cysteine 500 mg Natural Factors - 90 Капсули

Natural Factors N-ацетил-L-цистеин (NAC) е аминокиселина в свободна форма, необходима на организма за производството на глутатион. Глутатионът е ключов антиоксидант, който участва в много физиологични процеси, като борба с оксидативния стрес, възстановяване на тъканите и поддържане на цялостното здраве. Той също така рециклира други антиоксиданти и помага за намаляване на тежестта и честотата на грипоподобните симптоми при възрастни.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 28.02 лв. -10%
31.13 лв.
Производител:
Код на продукта: 2815NF
Магически точки: 31
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 2-3
  • Една доза 1 капсула
  • N-ацетил L-цистеин 500 mg
  • Разфасовка 90 капсули

Описание

Какво е Цистеин?

Цистеинът е условна или полу-незаменима аминокиселина. Можете да го намерите в храни с високо съдържание на протеини като телешко, пилешко, яйца и пълнозърнести храни.

Тялото ни може да произвежда цистеин и от две други аминокиселини: серин и метионин. Ако тялото ни е с недостатъчно наличие и на тези две аминокиселини, тогава добавянето на цистеин може да стане от съществено значение.

Natural Factors N-ацетил-L-цистеин (NAC) е аминокиселина в свободна форма, необходима на организма за производството на глутатион. Глутатионът е ключов антиоксидант, който участва в много физиологични процеси, като борба с оксидативния стрес, възстановяване на тъканите и поддържане на цялостното здраве. Той също така рециклира други антиоксиданти и помага за намаляване на тежестта и честотата на грипоподобните симптоми при възрастни над 65 години.

Какво е Н-ацетил?

N-ацетил цистеин (NAC) е допълнителна форма на цистеин. Тялото ни не го произвежда и не се съдържа в храните, но въпреки това играе важна роля за организма. Подобно на цистеин, NAC се свързва с глутамин и глицин, за да образува глутатион, мощен антиоксидант. Глутатионът изпълнява много функции в тялото ви, като например да помага да поддържа имунната система.

NAC добавките могат да помогнат за запълване на пропуските във вашите естествени нива на цистеин, като гарантират, че имате това, от което се нуждаете.

Ползи за здравето

Една от най-важните задачи на NAC е да помогне на организма да попълни запасите си от глутатион. Оксидант с много силно действие в на тялото, глутатионът помага да се отървете от увреждащите свободни радикали.

Намаляването на оксидативния стрес може да помогне за понижаване на риска от развитие на хронични болести -  сърдечно съдови заболявания, диабет и безплодие.

NAC не само помага в производството на глутатион.

NAC играе роля в детоксикацията на бъбреците и черния дроб. Това може да помогне за предотвратяване на потенциални странични ефекти на лекарствата и фактори на околната среда - като излагане на тежки метали - които могат да повлияят на тези органи.

В случаи на предозиране с ацетаминофен, лекарите често дават NAC интравенозно, за да намалят увреждането на черния дроб и бъбреците.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 2-3 пъти дневно. Като антиоксидант: по 1 капсула дневно. Да се приема с храна, богата на протеини/белтъчини.