N ацетил цистеин / N-ACETYL CYSTEINE ​​(NAC) Now Foods 600 mg - 100 Капсули

N ацетил цистеин / N-ACETYL CYSTEINE ​​(NAC) Now Foods 600 mg - 100 Капсули

N-ацетил цистеин (NAC) е допълнителна форма на цистеин, която е известна със своите здравословни ползи. Приемът на достатъчно количество NAC ще осигури на тялото ви редица ползи, най-важната от които е създаването на глутатион.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 49.50 лв. -10%
55.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739000859
Магически точки: 55
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 50
  • Дози на ден 1
  • Една доза 2 капсули
  • N-ацетил цистеин (NAC) 600 mg
  • Разфасовка 100 капсули
  • Молибден 50 mcg
  • Селен 25 mcg

Описание

Цистеинът е полуесенциална аминокиселина. Нашето тяло може да я произвежда от аминокиселините метионин и серин, докато се храним с храни като птиче месо, млечни продукти, яйца и бобови растения. 

N-ацетил цистеин (NAC) е допълнителна форма на цистеин, която е известна със своите здравословни ползи. Приемът на достатъчно количество NAC ще осигури на тялото ви редица ползи, най-важната от които е създаването на глутатион. 

Глутатионът е антиоксидант, който нашите тела могат да произвеждат сами, когато са здрави и във форма. Редица фактори, обаче, могат да попречат на тялото да произвежда глутатион. Ето защо е важно да си осигурим достатъчно количество от него.

Консумирането на адекватни количества цистеин и NAC е важно по различни здравословни причини. Тези аминокиселини помагат и при хронични респираторни заболявания, проблеми с плодовитостта и здравето на мозъка. 

Ето защо N-ацетил цистеин е толкова важен и как да го приемате под формата на хранителна добавка. 

Важен елемент за образуването на глутатион

Едно от нещата, които правят NAC толкова важен, е ролята му в производството на антиоксиданти. Заедно с още две важни аминокиселини NAC е необходим за създаването на един от най-важните за организма антиоксиданти. Той помага за неутрализирането на свободни радикали като по този начин предотвратява увреждането на клетките. 

Помага за детоксикацията и се грижи за здравето на бъбреците и черния дроб

Детоксикацията е изключително важна, ако искате да имате здраво тяло. Изхвърлянето на токсини и ненужни вещества от организма ви се осъществява с помощта на бъбреците и черния дроб. Ето защо е важно да ги поддържате здрави. Приемът на NAC се грижи за здравето на тези два важни органа. 

Помага при респираторни заболявания

NAC има силата на антиоксидант и отхрачващо средство. Ето защо е изключително подходящ при хора, страдащи от респираторни заболявания. Освен това, N-ацетилцистеин може да намали възпалението в белите дробове и бронхиалните тръби. 

Как да приемате N-ацетил цистеин? 

Ако искате да приемате NAC, добре е да знаете, че е важно да не приемате повече от 2 капсули дневно, както и да не приемате 2 капсули едновременно. NAC се приема два пъти дневно по една капсула, а ако пропсунете доза, не наваксвайте, а просто продължете на следващия ден. NAC от Now Foods е хранителна добавка и не може да замести пълноценното, разнообразно меню. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза 2 пъти дневно.