Пробиотик / Probiotic 5 щама, 5 млрд. активни пробиотици Webber Naturals - 60 капсули

Пробиотик / Probiotic 5 щама, 5 млрд. активни пробиотици Webber Naturals - 60 капсули

Пробиотика на Webber Naturals доставя на организма 5 милярда активни живи бактерии съдържащи 3 щама от lactobacillus за тънките черва и 2 щама bifidubacteria за дебелото черво.

34.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 3214WN
Магически точки: 34
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1-2
 • Една доза 1 капсула
 • Bifidobacterium breve(HA-129) 0.75 млрд. CFU
 • Lactobacillus acidophilus (HA-122) 0.75 млрд. CFU
 • Lactobacillus casei (HA-108) 1.5 млрд. CFU
 • Lactobacillus rhamnosus (HA-111) 1.25 млрд. CFU
 • Bifidobacterium longum 0.75 млрд. CFU
 • Разфасовка 60 капсули

Описание

Ролята на пробиотиците в човешкото тяло

Честата употреба на антибиотици уврежда чревната микрофлора в организма. Освен, че атакуват болестотворните бактерии, антибиотиците довеждат и до намаляване на полезните такива и това отслабва  имунитета. Полезните  бактерии са изключително важни за правилното протичане на процесите на храносмилане и ефикасността на имунната система. Поддържането на здравословна концентрация на тези приятелски настроени микроорганизми в тялото намалява риска от възникването на инфекции и смущения в стомашно-чревния тракт, като диария, възпаления на червата и улцерозен колит.

Пробиотиците са хранителни добавки, съдържащи живи микроорганизми в подкрепа на организма след употребата на антибиотиците. След влизането им в тялото пробиотичните бактерии се колонизират върху чревната мукоза и произвеждат жизненоважни ензими и биологични продукти. Тези микроорганизми са млечно-кисели бактерии, които се грижат за стомаха и червата и освен това изпълняват множество функции за здравето на организма ни. Някои от многото положителни въздействия, които имат върху човешкото тяло са:

 • Инхибират ангиотензин-конвертиращия ензим и оказват положително действие при артериалната хипертония;
 • Нормализират нивата на холестерола като предпазват от заболявания на сърцето;
 • Увеличават нивата на всички витамини от група В, и особено В12;
 • Укрепват имунната система и организма като цяло.

Кога да приемаме пробиотици

Много често пробиотиците се прилагат в комбинация с антибиотик, като неутрализират неговия вреден ефект за организма. Те са ценни помощници за подсилване на имунната система по време на грипния сезон и спомагат тя да се справи при възникнали инфекции и простудни заболявания

Хора, които имат лактазен дефицит и не могат да разграждат млечната захар, поради недостига на ензима лактаза.  Млечно-киселите бактерии са източник на ензими, които я разграждат и спомагат да се усвои организма.

При проблеми с храносмилането и наднормено тегло както и диабет тип 2. Поради приема на храна, съдържаща повече мазнини и по-ниско съдържание на полезни вещества болестотворните организми в чревната флора се увеличават, което е причина за проблеми с теглото и развитието на диабет.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти дневно, няколко часа преди или след прием на антибиотици.