Пробиотик за жени / Probiotic Women`s Health 5 щама, 5 млрд. активни пробиотици + Червена боровинка Webber Naturals - 45 капсули

Пробиотик за жени / Probiotic Women`s Health 5 щама, 5 млрд. активни пробиотици + Червена боровинка Webber Naturals - 45 капсули

Probiotic Women`s Health/ Пробиотик за жени 5 щама, 5 млрд. активни пробиотици + Червена боровинка на Webber Naturals е комбинация от живи пробиотични бактерии и концентрат от червена боровинка, специално предназначен за жените и здравето на тяхната интимната среда.

32.50 лв.
Производител:
Код на продукта: 3213WN
Магически точки: 32
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 45
 • Дози на ден 1-3
 • Една доза 1 капсула
 • Lactobacillus acidophilus (HA-122) 1.5 млрд. CFU*
 • Lactobacillus casei (HA-108) 0.75 млрд. CFU*
 • Lactobacillus fermentum (HA-179) 0.5 млрд. CFU
 • Lactobacillus rhamnosus (HA-111) 1.5 млрд. CFU*
 • Bifidobacterium longum 0.75 млрд. CFU*
 • Разфасовка 45 капсули
 • Червена боровинка 200 mg

Описание

Значението на Пробиотиците

Пробиотиците са една жива екосистема в нашето тяло, грижеща се за нормалното функциониране на процесите в него и предпазващи ни от патогенните микроорганизми.  Сред тях особено значение за здравето на урогениталния тракт имат Лактобацилите. Техният спад във вагиналната среда е една от най-честите причини за развитие на болестотворни бактерии и възникването на инфекции. Тъй като лактобацилите спомагат за нормалното рН във влагалището, образувайки млечна киселина и не позволяват на патогенните микроорганизми да се развиват е необходимо да бъдат поддържани в нужните количества. Честата употребата на антибиотици и противозачатъчни, носенето на бельо от изкуствена материя или посещения на басейни могат обаче да причинят нарушения в баланса на полезни бактерии и да възникнат урогенитални инфекции. Живите пробиотици възстановяват този баланс и предотвратяват повторното развитие на цистит и други възпалителни проблеми.

Червената боровинка от своя страна притежава антиадхезивни вещества, които не позволяват прикрепването на болестотворни микроорганизми към повърхността на уроепителните клетки. Основната причина за развитието на цистит е бактерията Eшерихия коли, естествено населяваща дебелото черво. Попаднала в пикочо-половите пътища обаче тя причинява възпаление на женската уретра и покочния мехур. Проантицианидините тип А, които се съдържат в червената боровинка възпрепятстват адхезията й. Освен това червената боровинка е богат източник на витамини и полезни микроелементи.

Комбинацията от живи пробиотични бактерии и екстракт от червена боровинка е специално разработен да възстанови баланса в киселинността на интимната среда при жените и да помогне при инфекции на пикочните пътища, предотвратявайки риска от повторното им възникване. Освен това подпомага процесите в стомашно-чревния тракт и доставя на организма антиоксиданти и микроелементи.

Probiotic Women`s Health е подходящ при:

 • Инфекции на урогениталните пътища и цистит;
 • За поддържане на нормално рН във влагалището, предотвратявайки риска от инфектиране;
 • При честа употреба на антибиотични препарати и противозачатъчни, възстановявайки нивата на пробиотичните бактерии в организма.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 1-3 пъти дневно по време на хранене. При прием на антибиотици използвайте минимум 2-3 часа преди или след приема им.  За най-добри резултати използвайте поне 4 седмици.