Хранителни добавки при Алкохолизъм

Всички имаме поводи да си кажем “Наздраве” и в това няма нищо лошо. Но има хора, при които това е навик, ежедневие и дори начин на живот. Те са застрашени от т.нар. “Алкохолизъм”, който представлява болестно състояние на физическа и психическа зависимост от алкохолни напитки.

Пиенето на прекалено голямо количество алкохол с течение на времето може да окаже сериозно влияние върху Вашето здраве. Освен сериозното увреждане на черния дроб, алкохолът нанася щети и на мозъка, бъбреците, сърцето, панкреаса и други органи.

Процесът на метаболизиране на алкохол изисква наличието на хранителни вещества. Тъй като черният дроб намалява снабдяването си с тези хранителни вещества, тялото се опитва да ги изземе от кръвта. В резултат на това телесните клетки са лишени от критично важни хранителни вещества и нормалните функции на тялото са нарушени. Ако консумирате редовно алкохол и се опитате да спрете, може да страдате от симптоми, които включват тревожност, безсъние, треперене, световъртеж и депресия. Може да имате и нарушена когнитивна функция и лоша памет. 

На първо място работата със здравни специалисти може да помогне за справяне с проблема. В процеса на лечение могат да се използват и хранителни добавки, осигуряващи важни хранителни вещества (които може да са в дефицит поради алкохолизма) като:

Витамин В1 (тиамин) - недостигът предизвиква депресия и раздразнителност 

Витамин В2 (рибофлавин) - недостигът може да причини неврологични и сърдечни нарушения

Витамин B3 (ниацин) - липсата му причинява безпокойство, депресия

Пантотенова киселина - при дефицит се наблюдават умора, хроничен стрес и депресия

Витамин В6 (пиридоксин) - недостигът може да наруши образуването на невротрансмитери

Витамин В12 - дефицитът му води до анемия, нарушена концентрация, проблеми със съня и други

5-НТР - действа в мозъка и централната нервна система, като увеличава производството на химичното вещество серотонин.
Виж повече ▼
Изглед решетка:
Изчерпан
5 - хидрокситриптофан (5-HTP) 100 mg Now Foods - 60 / 180 Вега капсули
(0)
55.00 лв.

5-HPT (Хидрокситриптофан ) капсули от Now Foods5-HPT е съкращение, използвано за получен метаболит между Л-Триптофан (аминокиселина) и Серотонин (хормон). Цялото име, с което можете да срещнете тази аминокиселина е 5-Хидрокситриптофан.Самата хранителна добавка 5-HTP успешно се прилага като средство за подобряване на нервната система, като най-..

Изчерпан
5 - хидрокситриптофан (5-HTP) 50 mg Now Foods - 90 Вега капсули
(0)
50.00 лв.

5-Хидрокситриптофан - натурален антидепресант5-Хидрокситриптофан под формата на капсули е хранителна добавка от Now Foods, която участва в производството на Серотонин в главния мозък. А серотонинът е химично съединение, което отговаря пряко за нашето поведение, настроението ни, апетита, както и за качеството на съня. В днешният свръх забързан свят,..

Изчерпан
5-HTP 100 mg Vege OstroVit - 180 капсули
(0)
35.95 лв.

5-Хидрокситриптофан и какво трябва да знаем за него?5-Хидрокситриптофан се среща основно под съкращението 5-HTP и е особено важна аминокиселина за протичането на нормалните функции и процеси в тялото. Аминокиселината се произвежда в човешкия организъм, но има определени моменти, когато нейното количество не е в здравословни норми. Това обикновено с..

В наличност
5-HTP 50mg HAYA LABS - 90 Капсули
(0)
25.00 лв.

5-HTP от Haya LabsОбикновено 5-HTP се синтезира по естествен път в него, но има случаи, когато синтезът е забавен и нормалното здравословно количеството спада. Тогава е препоръчителен прием на храни, съдържани 5-HTP или набавянето му като хранителна добавка. Аминокиселината 5HTP на капсули се извлича от растението Грифония (Griffonia simplicifolia)..

В наличност
5HTP - Екстракт от семена на Грифония 100 mg Cvetita Herbal - 30/80 капсули
(0)
37.00 лв.

Какво означава 5-HTP?Същото вещество се открива в по-големи количества в растението Griffonia simplicifolia (африканско храстовидно растение от семейство Бобови) и основно в неговите семена. Аминокиселините са безвредни естествени вещества, които се използват най-вече в антидепресивни лекарства. Те стимулират производството и увеличаването на колич..

Кардиоксин / Cardioxin BIOTICA - 100 ml
(0)
46.00 лв.

Кардиоксин и неговите свойстваКардиоксин на Биотика е билкова тинктура, която е създадена на базата на билкови продукти с цел лечение и профилактика при проблемни и нездравословни нива на кръвното налягане. Адювантът е създаден с помощта на акад. Хлебаров и се основава на всички медицински стандарти и похвати. Адювантите са ново поколение продукти,..

Л-карнитин / L-Carnitine 250mg HAYA LABS - 60 Капсули
(0)
19.00 лв.

Какво представлява Л-карнитинът?Става високо ценена с това, че е доста по-ефективна в действието си от обикновения Л-Карнитин. Тази нова форма, освен своите полезни свойства срещу борбата с натрупаните килограми и засилването на метаболизма, има много благоприятно въздействие върху главния мозък. Подобрява неговата функция, повишава енергията му, к..

Изчерпан
Л-карнитин / L-carnitine 500 mg BIOTECH USA - 60 Таблетки
(0)
23.00 лв.

Какво знаем за Л-карнитинът и неговото приложение?L-Carnitine е вид аминокиселина, която се съдържа в човешкото тяло в определени количества. Тя отговаря за придвижването на мастните клетки към митохондриите, където те се преобразуват в така необходимата енергия. Това нейно свойство е особено ценено в спортните среди и днес Л-Карнитинът се предлага..

Л-Метионин / L-Methionine 500mg HAYA LABS - 60 Капсули
(0)
23.00 лв.

Какво представлява Л-Метионинът?L-Метионинът е протеиногенна аминокиселина, която е важна и градивна за нормалното функциониране на човешкото тяло, защото участва в производството на протеини в организма. Също така Л-Метионинът подпомага процесите на усвояване на приеманите въглехидрати и съхраняваните в организма мазнини. Той пренася мазнините или..

Релаксан / Relaxan 320 mg BIOTICA - 60 Капсули
(0)
49.00 лв.

Релаксан на Biotica 320 мг - силна формула в 60 капсулиRelaxan - improves the mood, eliminates anxiety - е от ново поколение здравословни и хранителни продукти, които се произвеждат върху базата на натурални продукти. Тези продукти се наричат адюванти и са съобразени с всички медицински стандарти. Те помагат в борбата с различни болести и в различн..

Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)

ХЕЙ ТИ, АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ СЕГА И ВЗЕМИ 10% ОТСТЪПКА ОТ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

Ще получаваш промоции, нови продукти и новини.

* Имейл: