Показване на 1–16 от 38 резултата

Витамин Б12 / Vitamin B12 Swanson – 30 капсули

Original price was: 13.00 лв..Current price is: 11.00 лв..

Железен Цитрат / Iron Citrate Swanson – 60 веге капсули

Original price was: 19.90 лв..Current price is: 16.90 лв..

Кордицепс / Cordyceps 600 mg Swanson – 120 Капсули

Original price was: 35.90 лв..Current price is: 30.50 лв..

Желязото е един от най-важните минерали и основната му цел е да пренася кислород в хемоглобина на червените кръвни клетки в тялото, така че клетките да могат да произвеждат енергия. Желязото също помага за отстраняване на въглеродния диоксид.

Какви видове витамини за анемия са нужни

Статистическите данни сочат, че приблизително 30% от световното население страда от някаква форма на анемия. Най-често срещаният тип е анемията с дефицит на желязо, което означава недостатъчни нива на желязо в организма. Желязото е важен минерал, който позволява на червените кръвни клетки да пренасят кислород в цялото тяло. Когато нивата на този минерал са недостатъчни, това може да предизвика умора, отпадналост, задух и други симптоми. Познаваме и други видове анемия като Витамин B12-недоимъчна анемия, фолиевонедоимъчна анемия и други.

Човешкият организъм не може сам да произвежда желязо за разлика от някои други вещества. Поради тази причина хората трябва да си осигуряват минерала чрез храните и напитките, които консумират. Когато желязото постъпва в тялото чрез диетата на човека, то се нарича “диетично желязо”.

Изследванията са идентифицирали две основни форми на диетично (хранително) желязо. Първият вид е известен като не-хем желязо, което присъства в храните от растителен и животински произход. Вторият вид е известен като хем- желязо, което присъства само в храни от животински произход.

Ако ви липсва желязо в организма, това означава, че тялото ви не може да произвежда хемоглобин. Хемоглобинът се намира в червените кръвни клетки и е онзи компонент, който придава на кръвта богат червен цвят и позволява пренасянето на кислород из тялото.

При анемия и недостиг на желязо в организма, хранителните добавки могат да бъдат от полза. Те могат да помогнат за коригиране на ниските нива желязо или лечение на желязодефицитна анемия. Хранителните добавки са средство, което може да доведе до резултати по-бързо от диетичните промени и често се считат за предпочитан метод на лечение.