Показване на 1–16 от 36 резултата

Познаваме повече от 100 различни форми на артрит и свързани с тях заболявания. Най-често срещаните видове са остеоартрит (ОА), ревматоиден артрит (РA), псориатичен артрит. Тези състояния имат един общ компонент – възпалението, което причинява ставни болки, изменения на кожната тъкан, мускулни болки, умора, загуба на коса, чувствителност към светлина и други. Самите симптоми са различни в зависимост от това коя е формата на артритно заболяване. Методите, използвани за контрол на краткосрочната (остра) болка, като силни болкоуспокояващи, не са подходящи за облекчаване на хроничната болка при артрит. Постоянното възпаление е това, което поддържа болките и прави толкова тежки артритните заболявания.

Болката при артрит може да е причинена от:

  • Възпаление, процесът, който причинява зачервяване и подуване на ставите
  • Увреждане на ставните тъкани, причинено от болестния процес или от износване
  • Мускулно напрежение, причинено от претоварени мускули
  • Умора, причинена от болестния процес

Корекция на хранителния режим, изследване за хранителни непоносимости и алергии са част от мерките за подобряване на състоянието. По преценка на медицински специалист могат да се предпишат и хранителни добавки, съдържащи противовъзпалителни компоненти, например:

Куркума – коренът от куркума има противовъзпалителни свойства. Активният компонент на куркума – куркумин може да получите от самата куркума. Ако не обичате да я ядете или добавяте към напитки, алтернатива е приемането на добавка.

Витамин D – при артритни болки или висок риск от артрит, Вашият лекар може да препоръча добавка с витамин D. Оптимално усвоима форма е D3.

Гама линоленова киселина или GLA – омега-6 мастна киселина, която тялото превръща в противовъзпалителни химикали.

В онлайн магазин MagHerbs може да откриете и специализиран продукти за подкрепа на ставите и подпомагане синтеза на важни хранителни вещества като АртроГард.