Показване на 1–16 от 27 резултата

Д-маноза / D-Mannose Swanson – 60 капсули

Original price was: 54.70 лв..Current price is: 46.50 лв..

Уроксин / Uroxin BIOTICA – 100 ml

Original price was: 49.00 лв..Current price is: 41.90 лв..

Честото уриниране създава проблеми, променящи нормалния ритъм на ежедневието, които трябва да бъдат коригирани колкото се може по-скоро след възникването им. Някои навици или промени в рутината, като например пиене на много кофеинови напитки, започване на лечение, заболяване или промени в начина на живот могат да предизвикат учестено уриниране. Елиминирането на някоя от тези възможни чести причини за уриниране може да бъде най-просто решение, от което се нуждаете при този проблем.

На практика честото уриниране е много субективен термин. От урологична гледна точка събуждането повече от веднъж или два пъти през нощта представлява често уриниране. Когато се изчислява честотата на уриниране, количеството течности, които пиете, и всички лекарства, които може да използвате, трябва да се вземат предвид. Понякога ограниченията на работното място не позволяват на хората да ходят до тоалетната толкова често, колкото изисква тялото им. Понякога хората си мислят, че способността да задържат уринирането си толкова дълго означава, че имат здрав нормален пикочен мехур. За съжаление това задържане на урина просто увеличава пикочния мехур и може да десенсибилизира нуждата от уриниране.

Честото уриниране обикновено е обвързано с други симптоми и много урологични проблеми, като симптоми на инфекция на пикочните пътища, болезнено уриниране, проблеми с функцията на бъбреците, микрогематурия, уринарна инконтиненция, стрес инконтиненция, спазми на пикочния мехур, цистит и други. Хормоните има роля и при този здравословен проблем – естрогенът също играе роля в поддържането на нормалната работа на пикочния мехур. Ако нивата на естроген са ниски, като по време на менопауза при жените, това може да предизвика по-често уриниране. Намалените нива на естроген също могат да доведат до често уриниране през нощта.

За нормализиране на функциите на пикочо-половата система и справяне с честото уриниране могат да помогнат различни чайове, екстракт от червена боровинка, билки като полски хвощ, мечо грозде и други, обикновено предписвани при инфекции на пикочните пътища. Такива билки има в Уроксин. Също така е важно да се ограничат кофеиновите напитки, изкуствени подсладители и кисели храни или напитки, както и да се обърне внимание на здравето на тазовото дъно. Лекар може също да предпише лекарства за лечение на основно заболяване или за конкретно лечение на свръхактивен пикочен мехур.