Covid-19

COVID-19, болестта, причинена от новия тежък остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2), възникна през 2019 г. и зарази над 170 милиона души по света към 1 юни 2021 г. Както при срещата с други силно зарази вируси, имунната система се задейства и впряга своите механизми, за да изгради съответната краткотрайна и дълготрайна защита срещу патогена. 

При боледуване от COVID-19 защитните сили на организма могат да се подобрят чрез широк набор от средства като витамин D, витамин С, цинк, билкови лекарства, пробиотици, мелатонин, селен и кверцетин. Приемът им задължително трябва да бъде по лекарско предписание, тъй като протоколите на лечение се изменят във времето поради новите мутации, които се появяват и  заради нови изследвания на медицинската и научна общност.

Магнезият и витамин К2 са друга комбинация, която може да подпомогне имунитета да се справи с инфекцията. Те оптимизират действието на слънчевия витамин D. Сред всички менахинони, менахинонът 7 или K2 MK-7 има най-добра бионаличност и най-дълъг полуживот. Тази форма се среща в продукта 

Цинкът е друг минерал, който има място в арсенала от средства за справяне с COVID-19. Проведени са 17 проучвания върху близо 7 000 пациенти с COVID. Ефективността му срещу SARS-CoV-2 е между тази на витамин D и витамин С.

Мелатонинът също може да се приема за подобряване на защита от патогенни организми. Лабораторни и животински проучвания показват, че мелатонинът засилва имунния отговор, като увеличава пролиферацията и узряването на естествените клетки убийци, Т и В лимфоцитите, гранулоцитите и моноцитите. 

Пробиотиците имат благоприятно въздействие върху различни механизми, включително способността им да повишават чревната бариерна функция, да предотвратяват патогенните бактериални движения и да модулират възпалението.

От растенията може да се използва ехинацея, която има имуностимулиращо действие. Ехинацеята действа чрез активиране на много критични клетки, участващи в здравословния имунен отговор на инфекция, като неутрофили, макрофаги, левкоцити, клетки естествени убийци (NK) и други химически пратеници за защита.

Виж повече ▼
Изглед решетка:
Имуно Тонус БИО / Immuno Tonus BIO Argalys Essentiels - 60 Вега капсули
(0)
42.90 лв.

Есенциални микро хранителни вещества. Произведено във ФранцияПродуктът е предназначен за подпомагане на имунната и нервната система, защитните сили и подкрепа на организма да реагира на външни стресори. Това е възможно благодарение на синергична комбинация от 3 растения и две етерични масла, известни със своите адаптогенни свойства.Съдържание на пр..

-33%
Витамин Д3 / Vitamin D3 400IU - MagD3 MagHerbs 60 капсули - 2 + 1 подарък
(0)
17.80 лв. 26.70 лв.

Нашите меки желатинови капсули с витамин Д са лесни за прием. Някои изследвания показват, че витамин D3 под формата на желатинови капсули е по-бионаличен от прахообразни или таблетни форми. Без изкуствени добавки и алергени.Защо витамин Д е важенНаричаме го витамин, но той всъщност е хормон, който влияе на повече от 3000 различни гена в тялото и на..

-10%
Bioactive Quercetin EMIQ / Ензимно модифициран изокверцетин Natural Factors - 60 Капсули
(0)
44.90 лв. 49.90 лв.

Какво е EMIQ? Ензимно-модифициран изокверцетин ( Bioactive Quercetin EMIQ) е водоразтворим, високо-резорбируем кверцетин, един от най-изследваните флавоноиди. Кверцетинът е растителен флавонол от флавоноидната група на полифенолите, който има значителни антиалергични свойства. Той може да се открие в различни видове храни като плодове и з..

Health VITAL CONCEPT - 60 Вега капсули
(0)
29.90 лв.

За здравето на вашата имунна система Health от Vital ConceptПри нашето бързо и изключително динамично ежедневие, грижата за здравето и състоянието на нашата имунна система е от първостепенна важност. Имунната ни система е защитата ни от външния свят и от всички външни неприятели, които желаят да атакуват нашия организъм и могат да доведат до неприя..

Immune Support C Extra + Quercetin Bioflavonoids Natural Factors - 60 капсули
(0)
24.59 лв.

Имунна подкрепа С Екстра + Кверцетин Биофлавоноиди на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули. Кверцетин е биофлавоноид – фитокомпания от групата на флавоноли, намерени в много плодове, зеленчуци и билки. Проучвания показват, че кверцетинът има изключителни антиоксидантни, антиалергични, противовъзпалителни и..

N-ацетил-цистеин / N-Acetyl Cysteine 600mg SWANSON - 100 Капсули
(0)
28.30 лв.

Като мощна антиоксидантна аминокиселина, Swanson N-ацетил-цистеин /NAC/, e изключително оръжие във войната срещу досадните свободните радикали, образуващи се в тялото. N-ацетил-цистеин предотвратява окислителното увреждане на мозъка и черния дроб от ненужните свободни радикали.Защо NAC е необходим?НАК е стабилна форма на аминокиселината L - цистеин..

One A Day BIOTECH USA - 100 Таблетки
(0)
23.00 лв.

Приложение на добавката One a Day 100 Tabs от Biotech USAOne a Day е хранителна добавка, която се приема веднъж дневно. Благодарение на нея вие ще предоставите на тялото си витамини и минерали от първа необходимост или близо 100% от необходимото им количество, за да поддържате здравословните функции и работа на всички органи и системи в организма. ..

Super Immune Formula Витамини А и D3, цинк и омега-3 Natural Factors - 90 софтгел капсули
(0)
20.29 лв.

Натурал Факторс Супер имунната формула съчетава седем основни хранителни вещества, за да помогне за поддържане на имунната система функция, образува съединителната тъкан и здравите лигавици. Всяка мекгел капсула съдържа витамини А и D3, Омега-3 есенциални мастни к-ни, докозахексаенова к-на (DHA) и ейкозапентаенова к-а (EPA), както и основни минерал..

Витамин Д3 + K2 течен / Vitamin D3 + K2 liquid OstroVit - 500 мл
(0)
43.95 лв.

Витамин D3 и K2 са подробно проучени за приноса им за здравето на костите, зъбите и сърдечно-съдовата система. Заедно с мощния антиоксидантен витамин Ц, те формират непобедим екип в подкрепата на здравето през всеки сезон.Защо комбинация от D3+K2Витамин D3 участва в правилното функциониране на почти всички системи и органи. В комбинация с витамин К..

Витамин Д3 / Vitamin D3 1000 IU NOW - 180 Дъвчащи таблетки
(0)
30.00 лв.

Какво трябва да знаем за Витамин D?Витамин D е витамин, съставен от витамин D2 (ергокалциферол) и познатия витамин D3 (холекалциферол). Витамин D3 е единственият по рода си витамин, който не приемаме чрез храната, а се синтезира в организма, посредством слънчевите лъчи. Неговото ниво е от жизненоважно значение. Това е причината да е част от те..

Витамин Д3 / Vitamin D3 2000 IU NOW - 120 Mеки капсули
(0)
30.00 лв.

Витамин D (D3) 5000 IU - слънчев витамин от Now FoodsНабавяте ли си необходимите дози от Витамин Д? А знаете ли как можете да всъщност да осигурите на тялото си достатъчно и в същото време здравословно количество?Витамин D може да се набавя в организма чрез три основни начинаЧрез хранатаВитамин D се открива в добри количества в голяма част от рибит..

Витамин С + Шипка + Цинк / Vitamin C + Rose hip + Zinc Life Formula - 90 Капсули за дъвчене
(0)
18.95 лв.

Витамин С плюс Шипка и Цинк - 90 таблетки на Life FormulaХранителната добавка от LF Formula комбинира в себе си само силни натурални антиоксиданти и имуностимуланти, които да спомогнат за подобряване на общото здраве на човешкото тяло и да подсилят неговите естествени защитни реакции. А по-силната имунна система се грижи за по-добрия отговор срещу ..

Витамин С / Vitamin C 1000 mg Natural Factors - 90 Таблетки с удължено освобождаване
(0)
8.65 лв.

Таблетките Витамин С / Vitamin C на компанията Натурал Факторс представляват хранителна добавка, предназначена за поддържане на здравето на костната система, зъбите, хрущялите и венците. Благодарение на съдържанието на цитрусови биофлавоноиди, витамин С освобождава хранителните вещества до осем часа. Биофлавоноидите ускоряват абсорбцията и действат..

Зелена Енергия / Green Energy AquaSource - 60 / 120 Капсули
(0)
42.00 лв.

Повече за хранителната добавка Зелена Енергия 60/120 caps от AquaSourceGreen Energy е една страхотна формула, която представлява комбинация от три натурални съставки. Тази формула е едни от най-често предпочитаните хранителни добавки на AquaSource, защото тя подобрява енергийните нива в тялото и се грижи за здравословния баланс на хранителните веще..

Имун Аид / Immune Aid - OstroVit 90 капсули
(0)
21.95 лв.

Все повече бактерии и вируси застрашават здравето ни, но човешкото тяло разполага с механизми да се изправи и да се пребори с тях. Със сигурност по-лесно ще му бъде, ако го подкрепите с Immune Aid – хранителна добавка с богат и разнообразен състав, която осигурява най-ценните елементи за имунна защита.Защо да изберете Immune Aid на OstroVitВъв форм..

Имун съпорт / Immun Support BIOTECH USA - 60 Таблетки
(0)
27.00 лв.

Защо да приемаме Immun Support 60 таблетки от Biotech USA?Имун Съпорт е мултивитаминен и минерален комплекс, който има високо съдържание на редица важни и значими за човешкия организъм минерали и витамини, сред които са витамини C, E, витамини от B групата (B1, B2, B3, B5, B12, B6 ), Коензим Q10, фолиева киселина, цинк, селен, коластра и други. Спе..

Имуниксин / Immunixin BIOTICA - 100 ml
(0)
49.00 лв.

Имуниксин за здравето на имунната системаЕдна от най-значимите и важни системи, за която трябва да се грижи човек, това е имунната система. Тя отговаря за естествените защитни сили на тялото и борбата му с различни болести, вируси, бактерии, инфекции и всякакъв тип заболявания. Влошеното здраве на имунната система може да доведе до развитието на бо..

Калций магнезий и цинк с витамин Д HAYA LABS - 90 Tаблетки
(0)
24.00 лв.

Комбинацията от калций, магнезий, цинк и витамин D е най-добрата грижа за здравето на костната система, поддържане на нормална костна плътност и нормална работа нервите и мускулите.Защо да изберете Калций магнезий и цинк с витамин D от HAYA LABSСинергично действаща формула от витамини и минерали за наистина здрави кости - калций за здрави, здрави к..

-12%
Кварцетин Комплекс с биофлавоноиди / Quercetin Complex 466 mg Natural Factors - 90 Капсули
(0)
49.90 лв. 56.90 лв.

Компанията Натурал Факторс създава нов продукт Кварцетин Комплекс във вид на водоразтворими вегетариански капсули с богато съдържание на витамин С. Капсулите Кварцетинът са с предназначение да поддържат здрави синусите, дихателната и имунната система. Флавоноидът Кварцетин е със съдържание на коензим Q10, екстрактен концентрат от гроздови семена, к..

Кверцетин / Quercetin Cvetita Herbal - 80 капсули
(0)
45.00 лв.

Какво е кверцетин?Кверцетинът е вещество, което спада към групата на растителните съединения, наречени флавоноидни съединения. Тези съединения са изключително мощни антиоксиданти. Те редуцират оксидативния стрес на организма, предизвикан от редица фактори като тютюнопушене, употреба на неподходящи храни , живот в замърсена околна среда и други. Тов..

Показани 1 от 20 | 31 (2 Страници)