Хранителни добавки при Гастрит

Лигавицата на човешкия стомах е много здрава и устойчива. В повечето случаи киселината не я уврежда. Но стомашната лигавица може да се възпали и раздразни при определени обстоятелства и тогава може да се стигне до гастрит.

Гастрит може да възникне като остро или хронично възпаление на лигавичните слоеве на стомаха. Острият гастрит може да бъде причинен от прекомерен прием на алкохол, поглъщане на дразнещи лекарства, хранително отравяне или инфекциозни заболявания. 

Лигавицата на стомаха се състои от клетки, които отделят ензими и киселина като част от храносмилателния процес. Въпреки това, произведената киселина може също да разгради лигавицата на стомаха, така че други клетки в лигавицата произвеждат защитен слой мукус, която предотвратява това. Много различни фактори могат да причинят увреждане и да отслабят частите на тази защитна слузна бариера. На следващо място, тези незащитени области на стомашната лигавица са изложени на влиянието на стомашната киселина, което може да доведе до възпаление, болка и кървене.

В някои случаи състоянието може да доведе до образуване на язви и дори да увеличи риска от рак на стомаха. За повечето хора обаче гастритът не е тежко състояние и преминава чрез адекватно лечение.

Симптоми при гастрит

Установено е, че много често гастритът се развива при активна инфекция с коварната бактерия Хеликобактер Пилори (Helicobacter Pylori). В такъв случай е необходима детайлна диагностика, антибиотичен курс в съчетание с пробиотици и елиминиране на бактерията, която притежава изключително устойчиви механизми за адаптация и може да повтори инфекцията.

Основните симптоми на гастрит са силна болка в горната част на корема, гадене, повръщане, загуба на апетит, жажда и диария. Характерно за болестта е, че се развива внезапно и бързо отшумява. Единственото необходимо лечение е временно избягване на храната, която причинява дразнене, последвано от балансирана диета, успокоителни и спазмолитици.

При гастрит, колит или язва, в зависимост от индивидуалното състояние и проявите на заболяването, могат да се приемат и някои добавки, които съдържат храносмилателни и протеолитични ензими; аминокиселини; пробиотични бактерии; минерали и микроелементи като калций, магнезий, желязо; противовъзпалителни средства като омега-3 мастни киселини, куркума; натурални екстракти от лайка, невен, живовляк, мента и други.

Виж повече ▼
Изглед решетка:
Гастроксин / Gastroxin BIOTICA - 100 ml
(0)
49.00 лв.

Прием на Гастроксин за здравето на храносмилателната системаGastroxin tincture for Gastric System е тинктура на натурална основа, която е създадена по специална формула, за да подобрява и стабилизира здравето на храносмилателната система в човешкото тяло. Гастроксинът се създава от натурални продукти и екстракти от лечебни билки и растения, които и..

Екстракт от Жълт кантарион / St. John's Wort Cvetita Herbal - 60 капсули
(0)
27.00 лв.

Какво трябва да знаем за жълтия кантарион?Жълтият кантарион е известна с богатия си набор от лечебни съставки билка. В състава му се откриват Витамин С, танини, феноли, керцетин и много друго полезни за човека вещества. Екстрактът от тази трева оказва регулиращо функцията на нервната система действие, успокоява неразположенията в стомашния тракт и ..

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)