Показване на 15 резултата

Натокиназа / Nattokinase 2000 FU Natural Factors – 60 капсули

Original price was: 108.00 лв..Current price is: 86.40 лв..

Хемороидите са много често срещан проблем и при двата пола. Те са резултат от повишен натиск върху ануса. Това може да се случи по време на бременност или раждане и поради запек. Налягането води до подуване на нормалните анални вени и тъкани. Познати са два вида хемороиди – външни и вътрешни хемороиди и могат да бъдат болезнени и особено притеснителни, ако се появяват многократно, но не са опасни или животозастрашаващи и симптомите обикновено изчезват в рамките на няколко дни. Има много ефективни начини за тяхното лечение, както и варианти за по-рядко срещаните видове хемороиди, които може да са по-проблематични.

За появата им има някои рискови фактори като липса на фибри в диетата, затлъстяване, напредване на възрастта, период на бременност и други. Бременните жени са особено предразположени към поява на хемороиди, отчасти защото увеличаващата се матка седи директно върху кръвоносните съдове, които дренират вените близо до ректума и ануса. Статистиката сочи, че хемороидите засягат до 38% от жените през третия триместър на бременността.

Продукти, които могат да помогнат за облекчаване на състоянието и дискомфорта, обикновено съдържат фибри и някои билкови екстракти като невен, жълт кантарион, хмел, псилиум и други. Употребата на локални кремове като Хемогал може да помогне за справяне с неприятните симптоми, причинени от хемороидите.

Осигуряването на диета богата на фибри от плодове, зеленчуци, някои бобови растения подпомага перисталтиката и нормалното изхождане. Също така добрата лична хигиена и здравата храносмилателна система са важни, за да не се получават тези болезнени образувания. Имайте предвид обаче, че може да са необходими медицински процедури при хемороиди, които не изчезват при домашно лечение.