Показване на 1–16 от 168 резултата

Moon Balance / Муун Баланс AquaSource – 60 Капсули

Original price was: 79.00 лв..Current price is: 71.00 лв..

Хормоналният баланс е необходимо условие за добро здраве и благополучие на всяка възраст. В различни моменти от живота ни нивата на хормоните се променят. При жените тези промени се случват преди или след менструация, по време на бременност или по време на менопаузата. При мъжете е важен хормоналният баланс на тестостерона, естрогена и други хормони, отговорни за репродуктивните способности, сърдечното здраве, тегло, апетит и други процеси.

Повечето хормони се произвеждат от група жлези, известни заедно като “ендокринна система”. Въпреки че тези жлези са разположени в различни части на тялото, те се считат за една система поради сходните им функции и взаимовръзка помежду си.

Хормоните се отделят в кръвта от тези жлези. Оттам те пътуват до всички части на тялото, за да изпълнят своята роля на химически пратеници, които включват или изключват специфични целеви тъкани. Тъй като не могат да се съхраняват в клетките, хормоните си вършат работата, докато преминават през тях. Поради това хормоните трябва да се произвеждат и освобождават в точното време, когато са необходими. За да поддържа нещата да функционират в нормален баланс, тялото трябва непрекъснато да настройва отделянето на хормони, за да поддържа нивата в правилните граници.

Поради сложността на тези взаимодействия, хормоналният дисбаланс рядко произтича само от един вид хормон. По-често проблемът включва поредица от хормони, които са в дисбаланс. Някои възможни причини за промяна на хормоналните нива са дефицит на хранителни вещества, автоимунни и хронични заболявания, стрес, проблеми със съня, натрупване на токсични метали в организма и други.

Нормализирането на нивата на хормоните е ключово за здравето на всеки човек. Това може да стане по различни начини, които се избират след обстойна диагностика и изследвания. За възстановяване на хормоналния баланс могат да се приемат продукти, насърчаващи този процес, като витамин D3 (който е и хормон), ДХЕА (хормон произвеждан от надбъбречните жлези), тестостеронови формули като Always Young Renewal, магнезий и витамин В6, мултивитамини за жени или за мъже, билката трибулус и още много.