Показване на 1–16 от 191 резултата

100% Цейлонска Канела Cvetita Herbal – 80 капсули

Original price was: 30.00 лв..Current price is: 24.90 лв..

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 180 софтгел капсули

Original price was: 83.80 лв..Current price is: 67.05 лв..

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 90 софтгел капсули

Original price was: 44.30 лв..Current price is: 35.45 лв..

Кръвното налягане представлява силата, която кръвта упражнява върху стените на артериите. Този показател се обозначава като съотношение на две числа – систолично налягане (когато сърдечният мускул се свива) над диастоличното налягане (когато сърдечният мускул почива между ударите и се зарежда с кръв).

Всеки път, когато сърцето ви бие, то предизвиква налягане, което принуждава богата на кислород кръв да премине през кръвоносните съдове към различни органи. Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, се получава когато кръвта, преминаваща през артериите ви, тече с прекалено голяма сила и оказва твърде голям натиск върху артериите, разтягайки ги над здравословната им граница и причинявайки увреждане.

Постоянно високото кръвно налягане може да накара сърцето ви да работи по-усилено и по-малко ефективно, а това да причини увреждане на артериите. Това може също да доведе до сърдечно-съдови заболявания като инфаркт и дори да причини бъбречна недостатъчност.Високото кръвно налягане е такова ниво на кръвно налягане, което се равнява на 140/90 mmHg или по-високо от това.

Нормално е кръвното налягане да се повишава по време на спортна активност или в моменти на стрес. Но когато налягането е твърде високо, дори когато тялото е в покой, и остава твърде високо за дълго време, това може да причини увреждане на артериите. Произтичащите здравословни проблеми от високо кръвно налягане могат да включват сърдечни заболявания, сърдечна недостатъчност, инсулт, увреждане на бъбреците, загуба на зрение и загуба на паметта.

Воденето на здравословен начин на живот се счита за най-добрият начин за поддържане на кръвното налягане в нормални граници, които отговарят на Под 120/80 mmHg.

Освен балансираното хранене, нормалното телесно тегло, движението, качественият сън и почивка имат решаващо значение за предпазване от високо кръвно налягане. Като един от най-разпространените здравословни проблеми у нас, високото кръвно се контролира с лекарствени медикаменти и по препоръка – с хранителни добавки, като например форсколин, В-комплекс, Витамини С, В6, антиоксиданти, калий, магнезий, фолиева киселина, коензим Q10, кверцетин и други.