Хапчета за Мигрена

Мигрената обикновено е умерено до силно главоболие, почувствано като пулсираща болка в областта на едната страна на главата. Много хора в моменти на мигрена имат усещане за болест, болки или завишена чувствителност към светлина или звук. Обикновено мигрените започват в ранна зряла възраст.

Какви видове мигрени познаваме?

  • Мигрена с аура – е съпроводена със специфични предупредителни признаци точно преди да започне главоболието, като например да видите мигащи светлинки и др.;
  • Мигрена без аура – е най - често срещаното състояние на мигрена, която се придобива без специфични предупреждаващи сигнали;
  • Мигрена с аура без наличие на главоболие, позната още като тиха мигрена – където се преживява аурата или другите мигренозни симптоми, но без да се развие досадното главоболие. 

Възможно е години наред да мине между мигренозни атаки.

Кога е редно да ползвате медицинска подкрепа?

Нужно е да посетите своя личен лекар, когато получавате чести или тежки симптоми на мигрена. В противен случай трябва да се възползвате от прости болкоуспокоителни средства като ибупрофен или парацетамол, които са ефективни за състояния на мигрена.

Какви са вероятните причини за състоянието мигрена?

Точна кауза за появата на мигрената не е известна, въпреки това се счита, че се активира в резултат на временни изменения в химикалите, кръвоносните съдове на мозъка и нервите.

Някои хора отключват мигренни атаки в следните случаи:

  • след удар;
  • други здравословни проблеми;
  • умора;
  • след консумацията на определени храни или напитки.

Има ли изцеряване на мигрена?

На разположение са редица медикаменти, за да помогнат за намаляване на симптомите. Такива могат да бъдат:

  • болкоуспокояващите – включват се лекарствени продукти без изискване на рецепта като Парацетамол и Ибупрофен;
  • Триптани – представляват лекарствени медикаменти, които могат да спомогнат за обръщане на промените в мозъка, причиняващи неприятните състояния на мигрена;
  • анти-еметика – медикаменти, които са често третирани, за да облекчат усещането за болест и гадене при хората.

По време на мигренна атака, много хора са открили, че добрият сън или просто лежането в затъмнената стая може да подпомогнат за облекчаване на състоянието.

Как можем да предотвратим мигрената?

Ако подозирате, че конкретна причина може да предизвика мигрената ви, като определен вид храна или стрес, избягването на този причинител може да помогне за намаляване на проявите от преживяване на мигрена.

Допълнително включените физически упражнения, както и здравословен начин на живот с редовен сън и хранене, добро хидратиране, ограничаване на приема на алкохол и кафе, могат да помогнат за преодоляване появата на състоянието мигрена.

Обобщение

Мигрената може сериозно да повлияе на качеството ви на живот и да ви спре да извършвате нормалните си ежедневни дейности. Някои хора са уверени, че трябва да останат в леглото с дни в даден момент. Но редица ефективни лечения са на разположение за намаляване на симптомите и предотвратяване на по - нататъшни атаки. Мигренозните атаки понякога могат да се влошат с течение на времето, но също така те са склонни постепенно да се подобряват в продължение на много години за повечето хора.

Виж повече ▼
Изглед решетка:
Изчерпан
5HTP - Екстракт от семена на Грифония 100 mg Cvetita Herbal - 30/80 капсули
(0)
37.00 лв.

Какво означава 5-HTP?Същото вещество се открива в по-големи количества в растението Griffonia simplicifolia (африканско храстовидно растение от семейство Бобови) и основно в неговите семена. Аминокиселините са безвредни естествени вещества, които се използват най-вече в антидепресивни лекарства. Те стимулират производството и увеличаването на колич..

Anti Tabac Tea Чай при отказване от тютюнопушене VITAL CONCEPT
(0)
11.92 лв.

Чай за по-лесно справяне с отказването на цигаритеОпределено голяма част от пушачите ще кажат, че отказването от цигарите и тютюневите изделия изобщо не е лесна задача. Когато рязко спрем пушенето, то в тялото настъпва никотинов глад и желанието да запалите една цигара се обостря. Спирането на никотинът се характеризира с неприятни симптоми, които ..

DIM-plus / ДИМ-плюс Естрогенен метаболизъм Nature's Way - 60 Капсули
(0)
49.93 лв.

Какво представлява DIM-plus Estrogen Metabolism?ДИМ-плюс е хранителна добавка на Nature's way, която съдържа 60 веге капсули. Самата добавка е създадена, за да осигури и за да ви помогне за поддържането на здравословен хормонален баланс в човешкото тяло. Разтройването на хормоналните нива може да доведе до неприятни последици за човек, както и до н..

Мента / Натурално етерично масло
(0)
19.95 лв.

Ментолът може да ви бъде от полза при синдром на раздразненото дебело черво (IBS), други храносмилателни смущения като гадене и повръщане, настинка, инфекции на синусите, главоболие и други състояния.Защо етерично масло от ментаЕтеричното масло от мента има толкова много приложения, че не е изненадващо да го намерите в кухненския шкаф на почти всек..

Супер кортизол Support с Релора NOW - 90 Вега капсули
(0)
78.00 лв.

Кортизол. Хормонът на стреса, който стряска много хора, защото го свързват с напрежение и проблеми. Той, обаче, е изключително важен за тялото. Кортизолът е неизменна част от нашето ежедневие. Произвеждаме по-голямо количество сутрин, веднага след събуждане, и по-малко вечер, след като заспим. Но, когато кортизолът в тялото ни стане по-ви..

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)