Хранителни добавки при Нередовен цикъл

Нередовните периоди на вашият менструален период могат да предоставят сигнал, че нещо в организма не е съвсем правилно. Нередовните периоди на менструация могат да дадат ранна информация за настъпване на потенциални проблеми с плодовитостта при жените. Всички постоянни или касаещи се промени може да призоват към посещение при личния гинеколог.

Какво представлява нередовен цикъл?

Нередовните цикли най-общо се свързват с броя на дните между 2 цикъла, при които се смята броят от ден 1 на текущия менструален период до първият ден на следващия менструален цикъл. Нормално е цикълът да е с продължителност между 21 и 35 дни.

Вашият период е нередовен, ако:

 • Цикълът идва по-рано от 21 - ят ден;
 • Дължината на вашите периоди варира значително, дори ако обикновено са в типичния диапазон между 21 и 35 дни;
 • Надвишавате 35 или повече дни между периодите.

Какво представлява 28 - дневен мит?

Общоприето е жената да има 28 - дневен цикъл, считайки се за средната дължина на цикъла. Но това твърдение не бива да се използва като непременен идеал. Дължината на менструалния период не определя плодовитостта на жената.

Поради възможността да имате цикъл като по учебник с 28 - дневен период и да възникнат проблеми с плодовитостта.

Какви са случайните нередовни периоди?

Съществуват много фактори, влияещи на менструалния цикъл на жената. Такива периоди могат да бъдат следните:

 • Кърмене, причиняващо в ранните дни лактационна аменорея или пълна липса на менструален цикъл;
 • По време на бременност;
 • Чести пътувания, особено ако моделът на сън е прекъснат или е извън нормалната часова зона;
 • Голям стрес;
 • Смяна на климатичните условия и опит за заболяване.

Прекомерното упражняване и бързата загуба на телесна маса също могат да предизвикат нередовност или дори отсъстващи периоди на менструация. 

Какви други нередности могат да възникнат по време на менструалния период?

Въпреки, че фразата "нередовен цикъл" се отнася до дължината на цикъла, това не е единственият аспект на вашия период. Можете да имате нормална продължителност на цикъла, но да имате по-продължително или по-кратко време на кървене. 

Ето и някои нередности като:

 • Необичайно зацапане;
 • Екстремна промяна в настроението;
 • Обилно кървене, което продължава по-дълго от осем дни;
 • Други симптоми на абнормен период;
 • Болезнени спазми;
 • Доста обилно или твърде леко кървене.

Обобщение

Вашият менструален цикъл е един от най-лесно наблюдаваните аспекти на плодовитостта ви. Когато се опитвате да заченете, може да бъде от полза да си водите календар на всички цикли през годината. Правейки това, ви позволява да видите дали периодите ви са редовни.

Ако забележите, че периодите Ви не са редовни и ви е трудно да забременеете, това е сигнал да потърсите помощ от Вашия гинеколог. Нередовните цикли понякога са признак на проблем с овулацията. 

Ако имате притеснения, най-добре е да споделите със специалист, отколкото да игнорирате потенциалните проблеми. Важно е да успеете да споделите симптомите, които биха могли да помогнат на вашия лекар да направи правилната диагноза.

Виж повече ▼
Изглед решетка:
DIM-plus / ДИМ-плюс Естрогенен метаболизъм Nature's Way - 60 Капсули
(0)
49.93 лв.

Какво представлява DIM-plus Estrogen Metabolism?ДИМ-плюс е хранителна добавка на Nature's way, която съдържа 60 веге капсули. Самата добавка е създадена, за да осигури и за да ви помогне за поддържането на здравословен хормонален баланс в човешкото тяло. Разтройването на хормоналните нива може да доведе до неприятни последици за човек, както и до н..

Moon Balance / Муун Баланс AquaSource - 60 Капсули
(0)
69.00 лв.

Добавката Муун Баланс за нормалното здраве на женатаMoon Balance with Brazilian Gingeng е хранителна добавка от AquaSource, която е произведена с внимание към детайла, за да послужи за здравето и нормалния живот на жената. Тази добавка е толкова добре балансирана, че се отразява страшно ефективно върху организма и върху нивото на хормоните в женско..

Масло от вечерна иглика / Ultra Prim Evening Primrose Oil 500 mg Natural Factors - 90 / 180 Гел капсули
(0)
24.20 лв.

Какво е вечерна иглика?Вечерна иглика е билка, с произход от Северна Америка, но в днешно време може да се открие и в Европа и части от Южното полукълбо. Вечерната иглика е с жълти цветни листенца, цъфтящи вечерно време.Тази билка се е използвала от край време с лечебни цели, нейните листа се използват за лекуване на рани и гърлобол. В днешната съв..

Прегненолон / Pregnenolone - Super Strength 50mg SWANSON - 60 Капсули
(0)
28.10 лв.

Продуктът Прегненолон съдържа 50 mg pregnenolone, prohormone и се счита за първоизточник на стероидни хормони като тестостеронът, прогестеронът и естрогенът, необходими за постигане на правилното физическо и психическо здраве, в зависимост от пола. Предимства на ПрегненолонМощна подкрепа за ендокринната, нервната и остео-ставната система;Поддъ..

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)