Показване на 1–16 от 56 резултата

Босвелия / Boswellia 400mg. SWANSON – 100 Капсули

Original price was: 29.50 лв..Current price is: 25.10 лв..

Високоефективен витамин Д3 / Vitamin D3 – High Potency 1000 IU SWANSON – 60 капсули

Original price was: 12.90 лв..Current price is: 10.95 лв..

Високоефикасен витамин Д3 / High-Performance Vitamin D3 Swanson – 30 капсули

Original price was: 11.90 лв..Current price is: 10.10 лв..

Остеопорозата е заболяване, което отслабват костите до степен, в която започват лесно да се чупят. Най – често това се случва с костите на бедрата, гръбнака и китката. Заболяването остеопороза се нарича „тиха болест“, защото при това състояние не се забелязват никакви промени, докато не се счупи дадена кост. През цялото време костите може постепенно да загубят своята плътност.

Какъв е процесът на образуване на остеопороза?

Състоянието Остеопороза кара костите да станат по – крехки и слаби, дори толкова крехки, че при вероятно падане или леки напрежения като огъване или кашлица, може да последва счупване. Фрактурите, свързани с остеопорозата, най – често се срещат в областта на бедрата, китката или в гръбначния стълб.

Какви са симптомите на заболяването Остеопороза?

Самото остеопорозно заболяване няма симптоми. Основната последица от заболяването е повишеният риск от костни фрактури. Остеопоротични фрактури се проявяват в ситуации, при които здравите хора обикновено не биха счупили своята кост. Поради това тези счупвания се разглеждат като чупливи фрактури. Типични чупливи фрактури се появяват в гръбначната колона, реброто, бедрото и китката.

Каква е прогнозата за пациенти с остеопороза?

Перспективата за пациенти с остеопороза е състояние на крехки кости с повишена чувствителност към фрактури. Процесите на заболяването Остеопороза отслабват костта и увеличават риска от счупването й. Костната маса или т.нар. костна плътност започва да намалява след 35 – годишна възраст, а костната загуба може да се срещне предимно при жените след менопаузата.

Какво може да стане с костите ни, когато имаме установено състояние на Остеопороза?
Остеопорозата е дългосрочно хронично заболяване, което кара костите Ви да бъдат с по-малка плътност и крехкост. Ако имате остеопороза, по-вероятно е да счупите кост при леко падане или нараняване.

Какви са факторите на остеопорозата?

Рискови фактори за образуване на състоянието остеопороза включват: стареене, особено при жените, ниско телесно тегло, понижаване на половите хормони по време на менопауза, тютюнопушене, както и някои лекарства. Профилактика на Остеопороза включват повишен прием на хранителни добавки със съдържание на калций и витамин D, упражнения, както и прием на лекарства за остеопороза.

Кой е най-добрият начин за преодоляване на остеопороза?

Възстановяване на организма от състояние на остеопороза означава спиране на костната загуба и възобновяване на костта. Здравословен начин на живот, избор като правилен хранителен режим, подходящи физически упражнения, лекарствени медикаменти, както и хранителни добавки могат да помогнат за предотвратяване на по-нататъшна загуба на костен материал и да доведат до намаляване на риска от фрактури.

Обобщение

Състоянието остеопороза е хронично скелетно разстройство, което се характеризира с намалена костна маса, микро -архитектурно влошаване на костната тъкан. Това заболяване води до чупимост на костите, както и следва повишаване на риска от счупване. Това е най – вероятната причина за счупена кост сред възрастното население. Докато възникне счупена кост обикновено няма симптоми. Костите, които обикновено могат да се счупят, включват костите на предмишницата, прешлените в гръбначния стълб и бедрото.