Показване на 1–16 от 55 резултата

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 180 софтгел капсули

Original price was: 83.80 лв..Current price is: 67.05 лв..

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 90 софтгел капсули

Original price was: 44.30 лв..Current price is: 35.45 лв..

Репродуктивни проблеми се появяват както при женския, така и при мъжкия пол. Затова за този вид здравословни състояния са нужни специфични грижи и комплексно лечение. Основните пречки при жените да забременеят могат да бъдат: нередовна овулация, запушване на маточни тръбите, аномалии с маточната шийка и матката. При мъжката аудитория, факторите за намаляване на репродуктивността могат да са: недостатъчната подвижност на сперматозоидите, малформации или малко количество на сперматозоидите, запушване на семопроводи и др.

Състоянието на двамата партньори с репродуктивни нарушения е строго индивидуално, но е необходимо да се разглеждат заедно. Когато лицата на възраст под 35 години не успяват да заченат дете, в продължение на една година, това е сигнал, че партньорите посрещат репродуктивен проблем и имат нужда от специално медицинско обгрижване.

Какви могат да бъдат проведените изследвания?

  • Овулационни тестове;
  • Хормонални изследвания;
  • Спермограма;
  • Изследвания за болести, разпространявани чрез полови пътища и др.

В процеса на лечение на проблеми с репродуктивността, освен приема на лекарствените средства, е желателно да се изпишат допълнителен прием на минерални соли като Селен, Магнезий, Фолиева киселина, заедно с жизненоважните витамини от В групата, и др.

Какви могат да бъдат признаците и симптомите на заболяване на репродуктивната система при жените?

Проблемите за жените, свързани с безплодие, се отличават с обичайните промяна в настроението и задържане на течности в гърдите. Дамите изпитват болезнени спазми в долната част на коремната кухина, които идват и си отиват и могат да бъдат придружени от болки в гърба. Има два вида на болезнените менструални периоди; първична и вторична дисменорея.

Кои са най-редовните репродуктивно – болестни състояния при жените?

Най – честите прояви на проблеми с репродуктивната система са „Тазова възпалителна болест“ (PID) и „Коремната кухина“ при жените. За разлика от мъжа, жената е по – податлива на инфекции и възпаления, заради незащитения си от външна среда репродуктивен тракт. Има възможност бактериите да влязат през влагалището и да преминават нагоре по маточните тръби, което позволява да се образуват възпаления.

Колко дълго продължава проблемът с мъжката репродуктивна система?

Този тип репродуктивен системен проблем продължава повече от 3 месеца, а дискомфортът може да се увеличи, в случай че не се вземат мерки навреме. Пациентите често страдат от болки в долната част на гърба след стресираща дейност като дълго шофиране и тежко повдигане.

Какво кара жената да има репродуктивна недостатъчност?

Има много възможни причини за репродуктивна недостатъчност: хромозомни аномалии, ненормална маточна или цервикална анатомия, хормонални дисбаланси, инфекция и заболяване, фактори на околната среда, и проблеми с имунната система, както при RIF.
Дали женската сексуална дисфункция води до проблеми с репродуктивността?
Причините на полова дисфункция са:

  • Болезнен секс;
  • Липса на желание за сношаване;
  • Незадоволителен секс.

Всички тези състояния свеждат до състояние на сексуална дисфункция. Женската сексуална дисфункционалност може да бъде явна причина за безплодие, но и може да е в резултат от проблеми с безплодието.  Ако е невъзможно да заченете и не сте развълнувани от половия живот, е необходимо да поговорите със специалист за вашите проблеми.

Кои са по – сериозните причини за дисфункционална репродуктивна система?

Примерите включват генитално осакатяване на жени, сексуално или домашно насилие. Репродуктивната система, по функция, дисфункция и заболяване, играе централна роля в здравето на жените. Това е различно от случая с мъжете. Специалните грижи от здравен специалист може да направят забременяването по-вероятно и по-забавно.