Показване на 1–16 от 150 резултата

Липозомен Магнезий / Liposomal Magnesium MagHerbs – 220 ml

Original price was: 32.95 лв..Current price is: 27.90 лв..

Липозомен мелатонин / Liposomal Melatonin Magherbs – 30мл спрей

Original price was: 24.90 лв..Current price is: 21.15 лв..

Много хора – всъщност милиони – живеят в състояние на постоянен стрес, приемайки го като неизменна последица от съвременния забързан живот. Въпреки че е напълно естествено да изпитвате стрес от време на време – този механизъм на стреса се е развил от естествената ни реакция “fight-or-flight“. Но тя няма нужда да ни съпътства ежедневно. Честият стрес води до нежелани последици за здравето, включително мигрена и нарушения на съня, а когато стане хроничен, може да наруши в голяма степен възможностите ни за работа, концентрация, почивка и пълноценен живот.

Как се дефинира ‘стрес’

Стресът е естествено усещане, че не можете да се справите с конкретни очаквания, случки и събития в конкретен момент. Това усещане обаче може да се превърне в хронично състояние, ако човек не предприеме мерки за неговото овладяване.

Днес съвременният човек се изправя пред все по-взискателен свят, изисквания могат да произтичат от работа, взаимоотношения, финансови проблеми и други причини. Като цяло всичко, което представлява реално или предполагаемо предизвикателство или заплаха за благосъстоянието на човека, може да причини стрес.

От друга страна, стресът може да бъде мотиватор и в определени ситуации е от съществено значение за оцеляването на индивида.

Стресът забавя някои нормални телесни функции, като тези, които храносмилателната и имунната система изпълняват. Тогава тялото може да концентрира ресурсите си върху дишането, притока на кръв, бдителността и подготовката на мускулите за внезапна употреба.

Тялото се променя по следните начини по време на реакция на стрес:

  • повишаване на кръвното налягане и пулса
  • ускорено дишане
  • забавяне на храносмилателната функция
  • ограничаване на имунната активност
  • напрегнатост и готовност на опорно-двигателния апарат
  • сънливостта намалява

До момента са идентифицирани различни видове стрес – остър и хроничен, като способите за преодоляването им могат да се различават.

Как да противодействате на стреса

Въпреки че стресът е широко разпространен, има начини за смекчаване на неговите ефекти. Едни от най-разпространените практики за “борене” на стреса са дълбоко дишане, йога, разходки сред природата, здравословна диета и редовен спорт. Всъщност всички тези занимания ще ви помогнат много за освобождаване на напрежението и подобряване на самочувствието, също както и ако намерите начини за разрешаване на проблемите, причиняващи стреса.

Освен по тези начини, може да си помогнете с няколко билки и хранителни добавки, в това число витамини и минерали, други ценни елементи като GABA, CBD масло, магнезий, цинк, мелатонин, витамин В комплекс, адаптогени като ашваганда, родиола, етерични масла от мента, глог и валериан и други.