Умора

Неспокойният нощен сън може да бъде породен от различни здравословни проблеми или стрес в работата и личния живот. Всички тези ангажименти, които сякаш никога не свършват, ни оставят все по-малко време за качествена почивка. А без да имаме такава, работоспособността на всеки човек намалява и това неминуемо се отразява на резултатите в професионален план, както и в много други аспекти, включително здравословен, причинявайки постоянна умора.

Истината е, че умората може да ви сполети тежко и изневиделица, когато дълго сте пренебрегвали естествените си нужди от почивка и сън. Но вместо да страдате от синдрома на постоянна замаяност и мозъчна мъгла, можете да предприемете мерки, които естествено да повишат енергийните нива. Промяната на вашата диета и добавянето на богати на витамини и минерали храни, както и хранителни добавки при необходимост могат да помогнат за преодоляване на умората. 

Например, ако водите активен начин на живот или просто се нуждаете от енергиен тласък, както витамин В12, така и желязото могат да помогнат за намаляване на чувството на умора. Или ако трябва да поддържате психическата си бдителност и концентрация, женшенът може да подкрепи вашето психическо благосъстояние, както и магнезият и мелатонинът.

Витамини от група В

Витамините от група В са от съществено значение за организма да метаболизира хранителните вещества, да произвежда енергия и да намалява умората. Някои от най-важните, които да си осигурявате чрез храни, са:

- Фолат (витамин В9 или фолиева киселина)

- Ниацин (витамин В3)

- Рибофлавин (витамин В2)

- Пантотенова киселина (витамин В5)

- Витамин В6

- Витамин В12

B12 за веганите и вегетарианците е подчертано важен, тъй като основните източници на B12 са месото и млечните продукти, които при тези режими не присъстват.  Затова суплементирането с Витамин B12 може да е препоръчително.

Минерали

Получаването на достатъчно желязо е особено важно, когато става въпрос за намаляване на умората и подобряване на концентрацията. В случай, че имате някаква форма на анемия, вероятно вече приемате желязо, но е важно да изберете най-ефективно усвоимата форма. Хипофункция на щитовидната жлеза и сънна апнея може да са други причини за нарушения на съня и умора, за които трябва да се обърнете към лекар.

Кофеин

Кофеинът може да е първото съединение, за което се сещате, когато имате нужда от подкрепа за повече енергия. Той се съдържа в толкова много често срещани напитки - кафе, чай, безалкохолни напитки, енергийни напитки и добавки. Това е най-консумираният стимулант в света. Изследванията показват, че до 400 мг. кофеин на ден не показват отрицателни ефекти при здрави възрастни.

Кофеинът подобрява енергията, фокуса и концентрацията, което го прави често срещана съставка в предтренировъчните добавки.

Магнезий

Магнезият е минерал, който играе роля в много функции на клетъчното ниво, особено в работата на нашите нерви и мускули. Той е от съществено значение за освобождаването на енергията от храната, която ядем, оптимизиране на храносмилането и усвояване на храната.


Виж повече ▼
Изглед решетка:
DMG / ДМГ Диметилглицин 125 mg. Now Foods - 100 Капсули
(0)
38.00 лв.

DMG (Диметилглицин) или по-познатият ни Витамин B15 (Пангамова киселина)Диметилглицинът има не само едно наименование, но действа определено в една важна посока - добро здраве и силна имунна система. Този витамин се причислява към групата на B витамините, като той също е водоразтворим и е важно да се набавя по някакъв начин в човешкия организъм.&nb..

Power VITAL CONCEPT - 60 Вега капсули
(0)
33.50 лв.

Най-добрият помощник при преумора, махмурлук и отпадналост - Power от Vital ConceptПонякога се случва да се натоварим повече на работа, във фитнеса, на поход или да прекалим с алкохола предната вечер. В такива моменти, за да се възстанови правилно тялото ни, то изразходва по-голяма част от натрупаните в него хранителни вещества и витамини, за да за..

SAMe - S-adenosyl L-methionine Cvetita Herbal - 40 веге капсули
(0)
45.00 лв.

Какво е S-Аденозилметионин?То де факто представлява аминокиселината метионин, която се свързва с молекула аденозин три-фосфат. SAMe често е в по-ниски количества от необходимите в организма. Състоянията, при които доказано нивата на SAMe са силно занижени са диабет тип 1, деменция, депресия, пациенти с диагноза СПИН.Мъжете разполагат с по-високи ни..

-6%
Ашваганда екстракт / Ashwagandha Extract 450 mg Now Foods - 90 Вега капсули
(0)
45.00 лв. 48.00 лв.

Какво трябва да знаете за растението Ашваганда?Ашваганда е индийска лековита билка, която често можете да срещнете и под името "Индийски Жен-шен". Нейното приложение е широко и тя се използва за лекуване и трениране на различни видове болести и заболявания. Билката се характеризира със съдържание на алкалоиди, витанолиди, стероиди с доказан еф..

Котешки нокът 500 mg NOW - 100 Таблетки
(0)
25.00 лв.

Котешки нокът и какво е приложението на това растениеCat's Claw е вид дива лиана, която се среща основно в дъждовните гори на Южна и на Централна Америка. Приложението на растението като лечебно средство започва от индианските племена, които са го използвали като универсално лекарство срещу редица и разнообразни проблеми. Третирали са с него нараня..

Кофеин 200mg HAYA LABS - 100 Капсули
(0)
16.00 лв.

Капсули с кофеин 200 мг от Haya LabsКофеинът е вещество, което не е съвсем ново за нас. Често се възползваме от неговите качества под формата на приятна напитка. Той ни помага да тонизираме своето тяло и да стимулираме притокът на необходимата ни енергия през деня.Кофеин се съдържа в любимото ни кафе, в определени видове чай, в колата и в някои рас..

Таурин / Taurine Sports HAYA LABS - 200 g
(0)
22.00 лв.

Какво представлява Таурин и какво е неговото действие?Тауринът е аминокиселина, която най-често се използва от спортуващи лица - професионалисти и любители във фитнеса и залите. Тауринът е широко разпространен в човешкото тяло, като се грижи за здравето на имунната система, добрата концентрация и фокус на тялото, особено когато то е подложено на ин..

Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)