Показване на 1–16 от 187 резултата

Липозомен витамин В12 спрей Метилкоболамин / Liposomal vitamin В12 spray Methilcobalamin 1000 µg MagHerbs – 30 ml

Original price was: 25.90 лв..Current price is: 21.90 лв..

Липозомен Магнезий / Liposomal Magnesium MagHerbs – 220 ml

Original price was: 32.95 лв..Current price is: 27.90 лв..

Липозомен мелатонин / Liposomal Melatonin Magherbs – 30мл спрей

Original price was: 24.90 лв..Current price is: 21.15 лв..

BCAA 3D BIOTECH USA – 90 Капсули

42.00 лв.

Неспокойният нощен сън може да бъде породен от различни здравословни проблеми или стрес в работата и личния живот. Всички тези ангажименти, които сякаш никога не свършват, ни оставят все по-малко време за качествена почивка. А без да имаме такава, работоспособността на всеки човек намалява и това неминуемо се отразява на резултатите в професионален план, както и в много други аспекти, включително здравословен, причинявайки постоянна умора.

Истината е, че умората може да ви сполети тежко и изневиделица, когато дълго сте пренебрегвали естествените си нужди от почивка и сън. Но вместо да страдате от синдрома на постоянна замаяност и мозъчна мъгла, можете да предприемете мерки, които естествено да повишат енергийните нива. Промяната на вашата диета и добавянето на богати на витамини и минерали храни, както и хранителни добавки при необходимост могат да помогнат за преодоляване на умората.

Например, ако водите активен начин на живот или просто се нуждаете от енергиен тласък, както витамин В12, така и желязото могат да помогнат за намаляване на чувството на умора. Или ако трябва да поддържате психическата си бдителност и концентрация, женшенът може да подкрепи вашето психическо благосъстояние, както и магнезият и мелатонинът.

Витамини от група В

Витамините от група В са от съществено значение за организма да метаболизира хранителните вещества, да произвежда енергия и да намалява умората. Някои от най-важните, които да си осигурявате чрез храни, са:

  • Фолат (витамин В9 или фолиева киселина)
  • Ниацин (витамин В3)
  • Рибофлавин (витамин В2)
  • Пантотенова киселина (витамин В5)
  • Витамин В6
  • Витамин В12

B12 за веганите и вегетарианците е подчертано важен, тъй като основните източници на B12 са месото и млечните продукти, които при тези режими не присъстват.  Затова суплементирането с Витамин B12 може да е препоръчително.

Минерали

Получаването на достатъчно желязо е особено важно, когато става въпрос за намаляване на умората и подобряване на концентрацията. В случай, че имате някаква форма на анемия, вероятно вече приемате желязо, но е важно да изберете най-ефективно усвоимата форма. Хипофункция на щитовидната жлеза и сънна апнея може да са други причини за нарушения на съня и умора, за които трябва да се обърнете към лекар.

Кофеин

Кофеинът може да е първото съединение, за което се сещате, когато имате нужда от подкрепа за повече енергия. Той се съдържа в толкова много често срещани напитки – кафе, чай, безалкохолни напитки, енергийни напитки и добавки. Това е най-консумираният стимулант в света. Изследванията показват, че до 400 мг. кофеин на ден не показват отрицателни ефекти при здрави възрастни.

Кофеинът подобрява енергията, фокуса и концентрацията, което го прави често срещана съставка в предтренировъчните добавки.

Магнезий

Магнезият е минерал, който играе роля в много функции на клетъчното ниво, особено в работата на нашите нерви и мускули. Той е от съществено значение за освобождаването на енергията от храната, която ядем, оптимизиране на храносмилането и усвояване на храната.