Хранителни добавки при Вируси

С новия коронавирус (COVID-19), който продължава да представлява заплаха за здравето, хората търсят начини да подсилят имунната си система. Определено се нуждаем от защитата на нашите тела, за да бъде възможно най-силна и да се противопостави на опасни вируси или бактерии.

Вирусите са неклетъчни паразитни образувания, които не могат да бъдат класифицирани в нито едно царство. Те могат да заразят огромен набор от различни организми като бактерии, растения и животни. Всъщност вирусите съществуват в нещо като междинен свят между жив организъм и нежив обект. Те се нуждаят от клетка гостоприемник, в която да се репликират.

За хората едни от най-опасните вируси, познати до момента, са полиомиелитните вируси, Птичи грип, Ебола и Зика, SARS и SARS-CoV-2. 

Какво можете да направите, за да подпомогнете защитните сили на организма, които да отблъснат атаките на тези застрашителни вируси при среща с тях?

Витамин С и лизин могат да помогнат в борбата с вирусни инфекции по различни начини. Витамин С забавя или блокира навлизането и разпространението на вируса в тялото и подобрява имунната функция и устойчивостта срещу вирусни инфекции. Антиоксидантът също така инхибира размножаването на вируси в заразените клетки и предизвиква апоптоза на вирусно заразени клетки, така че разпространението в тялото е ограничено. 

Аминокиселината лизин блокира ензимите, които всички вирусно заразени клетки секретират. Тези ензими прорязват околната съединителна тъкан (например колаген). Когато лизинът блокира ензимите, той инхибира разпространението на вируса в тялото, като ограничава ефекта от отслабването на тази съединителна тъкан.

Селенът е ключово хранително вещество за имунната функция и се получава лесно от храни като бразилския орех, може да се приеме и чрез добавка в определени дози. При превишаване на дневната доза от 300 мкг селенът става токсичен.

Витамин D е един от най-важните хранителни вещества за укрепване на имунната система, който може да намали риска от настинки и грип. Той трябва да се осигурява редовно.

Цинкът може да помогне за намаляване на броя на инфекциите и продължителността на обикновената настинка, когато се приема в рамките на 24 часа от началото.

Други полезни хранителни вещества, билкови и растителни екстракти в подкрепа на имунната система срещу вируси ще намерите в категорията “Вируси” на MagHerbs.


Виж повече ▼
Изглед решетка:
100% Витамин C на прах / Vitamin C powder OstroVit - 500/1000 гр.
(0)
24.95 лв.

Какво представлява Витамин С на прах?Познат е още под името аксорбинова киселина. Витамин С има силно антиоксидантно действие, справя се успешно с оксидативния стрес, действа тонизиращо на организма и ни дава нужната за деня енергия. Освен всички тези свойства, Витамин С участва в множество метаболитни процеси в организма и действа стопиращо в..

A to Z VIT Complex - Витамини & Минерали Cvetita Herbal - 30/100 таблетки
(0)
18.00 лв.

 Хранителната добавка осигурява пълния набор от витамини и минерали, доказано важни за вашия метаболизъм, както и за цялостно възстановяване, хормонален баланс, имунна защита и поддържане на здравки клетки, тъкани и органи.Защо A to Z VIT Complex - Vitamins & MineralsПродуктът предлага разнообразие от витамини и минерали, които осигуряват ..

Bioactive Quercetin EMIQ / Ензимно модифициран изокверцетин Natural Factors - 60 Капсули
(0)
49.90 лв.

Какво е EMIQ? Ензимно-модифициран изокверцетин ( Bioactive Quercetin EMIQ) е водоразтворим, високо-резорбируем кверцетин, един от най-изследваните флавоноиди. Кверцетинът е растителен флавонол от флавоноидната група на полифенолите, който има значителни антиалергични свойства. Той може да се открие в различни видове храни като плодове и з..

DMG / ДМГ Диметилглицин 125 mg. HAYA LABS - 100 Капсули
(0)
35.00 лв.

Какво означава DMG?DMG е познат повече под наименованието Витамин B15 или диметилглицин. Той е естествено съединение и неговият прием води до:подобряване на функциите и състоянието на нервната система;редуциране на алергичните реакции и появата на алергии;подобрение на здравето на черния дроб и неговата функция;подобрява производството на енергия в..

DMG / ДМГ Диметилглицин 125 mg. Now Foods - 100 Капсули
(0)
38.00 лв.

DMG (Диметилглицин) или по-познатият ни Витамин B15 (Пангамова киселина)Диметилглицинът има не само едно наименование, но действа определено в една важна посока - добро здраве и силна имунна система. Този витамин се причислява към групата на B витамините, като той също е водоразтворим и е важно да се набавя по някакъв начин в човешкия организъм.&nb..

Echinacea Astragalus & Reishi / Ехинацея, Астрагал & Рейши Nature's Way - 100 Капсули
(0)
28.13 лв.

Един от най-добрите имуностимуланти - добавка с Ехинацея, Астрагал и РейшиНай-добрите имуностимуланти обикновено са на билкова основа и с напълно натурален произход, а тези на Nature's way са незаменими със своите показатели. Капсулите Echinacea, Astragalus & Reishi в опаковка от 100 бр. са начин да окажете мощна подкрепа на имунитета си. Те се..

Echinamide Quick-Blast Anti-rhume при настинка и грип 85 mg Natural Factors - 30 капсули
(0)
15.94 лв.

Защо да изберем Ехинацея?Билката ехинацея подкрепя имунната система и има пряко антивирусно действие срещу настинки и вирусен бронхит. Препаратите, които включват както корените, така и цъфтящите върхове, са най-ефективни за подпомагане на организма да устои на вирусите. Произведено от ръчно подбрани пресни органични листа от цветя Echinacea purpur..

L-аргинин / L-орнитин / L-лизин HAYA LABS - 100 Капсули
(0)
24.00 лв.

L-Аргинин, L-Орнитин и L-Лизин Тя действа като силен имуностимулатор за поддържането на здрава имунна система със значителни естествени защитни сили. И е създадена със специална грижа за сърдечно-съдовата система и черния дроб.Съдържание на хранителната добавка на Haya LabsАргининът е метаболитна аминокиселина, която спомага дейността на имунн..

One A Day BIOTECH USA - 100 Таблетки
(0)
23.00 лв.

Приложение на добавката One a Day 100 Tabs от Biotech USAOne a Day е хранителна добавка, която се приема веднъж дневно. Благодарение на нея вие ще предоставите на тялото си витамини и минерали от първа необходимост или близо 100% от необходимото им количество, за да поддържате здравословните функции и работа на всички органи и системи в организма. ..

Vita complex / Вита комплекс BIOTECH USA - 60 Таблетки
(0)
14.00 лв.

Важността на минералите и витамините за тялотоВитамините и минералите участват във всички важни системи на тялото, като се грижат за тяхното здраве и правилно функциониране. Здравословните им количества в организма гарантират по-доброто здраве на всички органи, повече енергия, издръжливост, силна имунна система и здрава и спокойна нервна система. B..

Zinc Lozenges / Цинк с Ехинацея и Витамин С Nature's Way - 60 Таблетки за смучене
(0)
16.09 лв.

Какво представлява добавката Цинк с Ехинацея на Nature's way?Zinc Lozenges са 60 веге таблетки за смучене, които съдържат Цинк и Ехинацея и са едни от най-добрите средства за подкрепа на имунната система. Този напълно натурален продукт на Nature's way ще ви помогне да подсилите имунитета си, без да се притеснявате от страничните ефекти. А силният и..

Азиатски женшен / Panax Ginseng 200mg HAYA LABS - 120 Капсули
(0)
34.00 лв.

Азиатски женшен на капсули от Haya LabsЧесто се използва като лечебна билка или под формата на билков чай. Приемът му обаче под формата на здравословна хранителна добавка позволява на организма да се възползва от най-добрите предимства и свойства на женшена. Азиатският женшен е един от няколкото вида женшен, които се срещат и използват. Той е ..

Алфа липоева киселина / Alpha Lipoic Acid 300mg HAYA LABS - 60 Таблетки
(0)
23.00 лв.

Alpha Lipoic Acid 300 mg - Time release Среща се и под наименованията "Ацетат заместващ фактор" и под съкращението ALA. Това е естествена мастна киселина, която се открива и в храни и напитки, сред които картофи, месо, черен дроб, спанак и други. Има полезен и силен антиоксидантен ефект при прием, но може би най-важното е, че тя подсилва клетъ..

Астрагал / Astragalus 470 mg Nature's Way - 100 Капсули
(0)
22.46 лв.

Всичко, което трябва да знаете за растението АстрагалAstragalus Root - 100 веге капсули е хранителна добавка, създадена от Nature's way. Нейното съдържание се основава на корен от Астрагал. Добавката е със специална формула, която ще осигури традиционна подкрепа на имунната ви система.Растението се причислява към семейство Бобови, като основно вире..

-10%
Витамин C + Шипка + Цинк Life Formula - 90 Капсули за дъвчене
(0)
17.00 лв. 18.95 лв.

Витамин С плюс Шипка и Цинк - 90 таблетки на Life FormulaХранителната добавка от LF Formula комбинира в себе си само силни натурални антиоксиданти и имуностимуланти, които да спомогнат за подобряване на общото здраве на човешкото тяло и да подсилят неговите естествени защитни реакции. А по-силната имунна система се грижи за по-добрия отговор срещу ..

Витамин C / Vitamin C 1000 Удължено освобождаване с шипки NOW - 100/250 Таблетки
(0)
33.00 лв.

Витамин С 1000 - Удължено освобождаване с шипки е продукт, съдържащ изключително важния и незаменим за човешкия организъм Витамин С. Човешкото тяло не може да синтезира и няма способността да натрупва Витамин С в своите депа, затова ежедневния му прием с храната или като добавка е от определящо значение за човешкото здраве. Използването на про..

Витамин C / Vitamin C 1000mg с Шипка HAYA LABS - 100 таблетки
(0)
27.00 лв.

Супер силен витамин C 1000 мг с Шипка под формата на таблеткиТаблетките витамин С от Haya Labs са на чудесна цена и помагат за:повишаване на естествената защита на организма;подсилване на имунната система;изхвърлянето на свободните радикали от тялото;подобрява здравето на съединителните тъкани;стимулира функциите на мозъка;подобрява синтезирането н..

Витамин C / Vitamin C 1000mg с Шипка HAYA LABS - 250 капсули
(0)
42.00 лв.

Витамин С със супер силна формула и екстракт от ШипкаТой е водоразтворим витамин, който не може да се запаси в организма, защото се изхвърля с урината. Съдържа се в редица плодове и зеленчуци, но е необходим ежедневен прием, за да си набавим необходимата здравословна доза. Ето защо приемът под формата на капсули е страхотен вариант да консумираме е..

Витамин C / Vitamin C 500mg с Шипка HAYA LABS - 100 капсули
(0)
16.00 лв.

Витамин C с екстракт от шипки Този витамин можем да си набавяме или с храната с редовен прием на плодове и зеленчуци или като хранителна здравословна добавка. Имайте предвид, че витамин С не се произвежда в организма и не може да се натрупа, защото той е водоразтворим витамин, който се изхвърля с урината. За това неговият редовен прием е от ос..

Витамин C / Vitamin C 600 mg Cvetita Herbal - 80 капсули
(0)
19.00 лв.

Всяка мека желатинова капсула доставя директно 600 мг от витамина без да дразни стомаха или да причинява неприятни киселини.Витамин Ц е известен със своите мощни антиоксидантни свойства и способността да подкрепя имунната система. Този витамин също така насърчава здравата функция на кожата, производството на колаген и здравата нервна система.Продук..

Показани 1 от 20 | 55 (3 Страници)

ХЕЙ ТИ, АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ СЕГА И ВЗЕМИ 10% ОТСТЪПКА ОТ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

Ще получаваш промоции, нови продукти и новини.

* Имейл: