Показване на 1–16 от 115 резултата

100 % чист витамин С на прах / Vitamin C Powder – 100% Pure Swanson – 454 гр

Original price was: 50.70 лв..Current price is: 43.00 лв..

Full Spectrum силен имунитет с Андрографис Паникулата 400mg SWANSON – 60 Капсули

Original price was: 25.60 лв..Current price is: 21.70 лв..

С новия коронавирус (COVID-19), който продължава да представлява заплаха за здравето, хората търсят начини да подсилят имунната си система. Определено се нуждаем от защитата на нашите тела, за да бъде възможно най-силна и да се противопостави на опасни вируси или бактерии.

Вирусите са неклетъчни паразитни образувания, които не могат да бъдат класифицирани в нито едно царство. Те могат да заразят огромен набор от различни организми като бактерии, растения и животни. Всъщност вирусите съществуват в нещо като междинен свят между жив организъм и нежив обект. Те се нуждаят от клетка гостоприемник, в която да се репликират.

За хората едни от най-опасните вируси, познати до момента, са полиомиелитните вируси, Птичи грип, Ебола и Зика, SARS и SARS-CoV-2.

Какво можете да направите, за да подпомогнете защитните сили на организма, които да отблъснат атаките на тези застрашителни вируси при среща с тях?

Витамин С и лизин могат да помогнат в борбата с вирусни инфекции по различни начини. Витамин С забавя или блокира навлизането и разпространението на вируса в тялото и подобрява имунната функция и устойчивостта срещу вирусни инфекции. Антиоксидантът също така инхибира размножаването на вируси в заразените клетки и предизвиква апоптоза на вирусно заразени клетки, така че разпространението в тялото е ограничено.

Аминокиселината лизин блокира ензимите, които всички вирусно заразени клетки секретират. Тези ензими прорязват околната съединителна тъкан (например колаген). Когато лизинът блокира ензимите, той инхибира разпространението на вируса в тялото, като ограничава ефекта от отслабването на тази съединителна тъкан.

Селенът е ключово хранително вещество за имунната функция и се получава лесно от храни като бразилския орех, може да се приеме и чрез добавка в определени дози. При превишаване на дневната доза от 300 мкг селенът става токсичен.

Витамин D е един от най-важните хранителни вещества за укрепване на имунната система, който може да намали риска от настинки и грип. Той трябва да се осигурява редовно.

Цинкът може да помогне за намаляване на броя на инфекциите и продължителността на обикновената настинка, когато се приема в рамките на 24 часа от началото.

Други полезни хранителни вещества, билкови и растителни екстракти в подкрепа на имунната система срещу вируси ще намерите в категорията “Вируси” на MagHerbs.