Селен / Selenium 200 mcg HOLLAND AND BARRETT - 250 Таблетки

Селен / Selenium 200 mcg HOLLAND AND BARRETT - 250 Таблетки

Селенът на марката Холанд и Барет представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 200 мкг. Селенът се грижи за защитната функция на имунитета и на щитовидната жлеза, грижи се за поддържането на здравите нокти и коса.

24.95 лв.
Производител:
Код на продукта: HDVM6749
Магически точки: 24
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 250 таблетки
 • Една доза 1 таблетка
 • Дози в опаковка 250
 • Дози на ден 1
 • Селен 200 µg

Описание

Хранителната добавка Селен на марката Холанд и Барет се предлага във вид на лесни за преглъщане таблетки от 200μg доза. Селенът има важна роля за защитната дейност на имунната система. ДобавкатаСелен е подходяща за вегани и вегетарианци и се грижи за здравето на косата и ноктите.

Предимства на Селена

 • Ефективно усвоима селенова форма;
 • Без добавени дрожди;
 • Предотвратяване на дефицитите;
 • Засилва хормоналното преобразуване на щитовидната жлеза;
 • Неутрализира оксидативния стрес;
 • Спомага за поддържане на здравите коса и нокти;
 • Може да повиши устойчивостта към инфекции;
 • Противоракова профилактика;
 • Подходящ за вегетарианци и вегани.

Произход на елемента Селен

Селенът е микроелемент, открит от шведския химик Берцелус през 1817. В продължение на почти един век не представлява голям интерес за учените, поради оскъдното му появяване. Погрешно се е вярвало, че има само токсичен ефект върху хората. В момента селенът е доста известен минерал и според научните познания има изключителна роля в изграждането на човешкия организъм.

Преобразуване на тироиден хормон

За да се предпазите от симптомите на хипотиреоидизъм, който в момента е толкова често срещан, трябва да се грижите не само за ефективното производство на хормоните от щитовидната жлеза, но и за ефективното преобразуване на метаболитно неактивен хормон в неговата активна версия.

Глутатион пероксидаза

Тетуларният ензим е един от най-важните фактори, които са повлияни от снабдяването със селен. Това е окислена форма на глутатион, който е основният Ендогенен антиоксидант. Глутатион Пероксидаза е отговорен за неутрализиране на пероксиди.

Намаляване на свободния кислород

Селенът помага за ефективното отстраняване на реактивни кислородни форми, които интензивно се произвеждат по време на много биохимични реакции в нашия организъм. Техният излишък може да бъде причина за по-бързо стареене на организма, поради увреждане на здравите клетки. 

Имунитет към инфекции

Увеличаването на производството на лимфоцити и макрофаги, симулирано чрез селен, може да допринесе за укрепване на защитната линия на организма срещу микроорганизми и подобряване на имунитета. 

Обобщение

Селенът е основен микроелемент, използван от организма за различни функции като поддържане на дейността на щитовидната жлеза, допринасяща за естествената защита на имунната система, участва в поддържането на здравите коса и нокти и предпазването на клетките от оксидативен стрес. 

Холанд и Барет Селенът е подходящ за хората, които се занимават с хипотиреоидизъм, болестта на Хашимото и тези, които се оплакват от слаб имунитет и прекомерно чести инфекции. Селенът също така поддържа функциите на тялото като помага с нормалната сперматогенеза и развитието на сперматозоидите.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 таблетка дневно, най-добре по време на хранене.

-33%