Селен / Selenium 50 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Селен / Selenium 50 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Селен на марката Натурал Факторс представляват хранителна добавка във вид на таблетки от 50мкг. Добавката Selenium се грижи за здравето на щитовидната жлеза, намалява оксидативния стрес и влияе на репродуктивността.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 12.33 лв. -10%
13.70 лв.
Производител:
Код на продукта: 1668NF
Магически точки: 13
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 90 таблетки
 • Една доза 1
 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Селен 50 µg

Описание

Селен на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 50мкг. диетичен микроелемент, срещащ се в човешкото тяло в размер на 10-30 mg. Това е част от много структури, наречени selenoproteins. Той демонстрира антиоксидантни свойства, благодарение на които предпазва здравите клетки срещу свободните радикали.

Ползи на Селен

 • Най-добра форма на Селен;
 • Не съдържа дрожди;
 • Стимулира имунната система;
 • Помага за предпазването на организма от оксидативен стрес;
 • Положително влияе върху здравето на щитовидната жлеза;
 • Спомага за поддържане на плодовитостта;
 • Влияе на състоянието на косата, кожата и ноктите;
 • Подходящ за вегетарианци и вегани.

Селен за здраваа щитовидна жлеза

Елементът Селен се радва на голяма популярност сред хората, страдащи от хипотиреоидизъм и автоимунен тиреоидит на Хашимото. 

Група от ензими, зависими от селен участват в трансформирането на неактивен тироксин (Т4) в активен трийодтиронин (Т3) чрез небиниране на една йодна молекула. Благодарение на това хормоните на щитовидната жлеза биха могли да причинят по-голямо влияние върху ускоряването на метаболизма.

Намаляване на оксидативния стрес

По време на многобройните реакции в нашия организъм се възпроизвеждат свободни кислородни радикали – остатъчни продукти, които могат да имат способността да увреждат здравите тъкани. Изключително важно е да се поддържа количеството реактивни форми на кислород във физиологичните стойности и за да се направи това, ние се нуждаем от подходящо предлагане на антиоксиданти. Един от факторите, които са полезни за неутрализиране на свободните радикали е селен.

Селен и рак

Ниските нива на Селен може да доведат до развитие на ракови образувания. Този ефект е ясно видим в Китай, чието население яде храни с твърде ниски количества на Селен.

Селено-дефицитни ефекти

Болестта на Кешан, т.е. кардиомиопатия е в резултат на дефицита на селен. Друго заболяване, в резултат на недостига на селен е Кашин-Бек, т.е. дистрофия на ставните хрущяли. И двете болести се наблюдават главно в Китай.

Влияние върху размножаването

Една от сериозните последици от липсата на селен е мъжкото безплодие. Той произтича от факта, че селенът е необходим за поддържане на правилния процес на сперматогенеза, поради което дефицитът му означава по-ниско качество на спермата. 

Обобщение

Селенът на Натурал Факторс се препоръчва на хора с диагностициран селенов дефицит в проведени кръвни тестове, както и тези, които се оплакват от заболявания, свързани с щитовидната жлеза. Селенът може да бъде полезен при профилактика на инфекции и като средство за намаляване на риска от развитие на рак.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 таблетка на ден.

-33%