Селен / Selenium L-Selenomethionine 100mcg SWANSON - 300 Капсули

Селен / Selenium L-Selenomethionine 100mcg SWANSON - 300 Капсули

Swanson Selenium е хранителна добавка, съдържаща 100 мкг l-selenomethionine в една капсула. Селенът е доста известен минерал и според научните познания играе много важна роля във цялостното функциониране на човешкото тяло, като го предпазва от инфекции, подсилва функцията на щитовидната жлеза и поддържа в добра форма косата и ноктите.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 34.29 лв. -10%
38.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 87614015453
Магически точки: 38
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 300
 • Дози на ден 1-2
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 300 капсули
 • Селен 100 mcg

Описание

Swanson Selenium представлява хранителна добавка, съдържаща 100 мкг l-selenomethionine в една капсула.

Предимства на Селен от Swanson?

 • Ефективно усвоима селенова форма;
 • Без добавяне на дрожди;
 • Предотвратява дефицитите;
 • Засилва щитовидната жлеза към хормоналното образуване;
 • Неутрализира оксидативния стрес;
 • Помага за поддържане на здрава коса и нокти;
 • Може да повиши устойчивостта към инфекции;
 • Противоракова профилактика.

Каква е историята на Селена?

Селенът е микроелемент, открит от шведския химик Берцелус през 1817г. В продължение на почти един век не предизвиква никакъв интерес сред учените, поради оскъдното му появяване. Погрешно се е вярвало, че има само токсичен ефект върху хората. В момента селенът е доста известен минерал и според научните познания играе много важна роля във функционирането на човешкия организъм.

Преобразуване на тироиден хормон

За да се предпазите от симптомите на хипотиреоидизъм, който в момента е толкова често срещан, трябва да се погрижите не само за ефективното производство на хормони от щитовидната жлеза, но и за ефективното преобразуване на метаболитно неактивен хормон в неговата активна версия.

Каква е функцията на щитовидната жлеза?

Щитовидната жлеза произвежда тироксин (Т4) в размер на около 80% и трийодтиронин (Т3) само в 20%, което прави основния източник на трийодтиронин превръщането в периферните тъкани. За да се трансформират Т4 в Т3, е необходимо да се изключи една йодна молекула, за която са отговорни специални ензими – деиодинази. Както се оказва, селенът е компонентна молекула на тези ензими и играе изключително важна роля в поддържането на тяхната висока ефективност.

Глутатион пероксидаза

Намаляването на пероксид е друг важен фактор за здравето на щитовидната жлеза. По време на процеса на преобразуване на йод във формата, способна да изгради хормони на щитовидната жлеза, се получава водороден прекис, като страничен продукт. Тя може да унищожи структурата на тироидната тъкан, което да накара да се погрижи за неговата ефективна натурализация.

Намаляване на свободния кислород

Селенът помага за ефективното отстраняване на реактивни кислородни форми, които интензивно се произвеждат по време на много биохимични реакции в нашия организъм. Техният излишък може да бъде причина за по-бързо стареене на организма поради увреждане на здрави клетки. Намаляването на оксидативния стрес е един от основните аспекти, за които хората се грижат за достигане на дълголетие.

Имунитет към инфекции

Увеличаването на производството на лимфоцити и макрофаги, симулирано чрез селен, може да допринесе за укрепване на защитната линия на организма срещу микроорганизми и подобряване на имунитета. 

Болести, свързани с дефицит на селен

Страната, в която приемът на селен е изключително нисък, е Китай, поради което там се извършват повечето наблюдения по отношение на дефицитите на селен. Приемът на този елемент с диета е само 50% от препоръчваната доставка.

Двете заболявания, пряко свързани с недостиг на селен е Кешан и Кашин-Бек болест. Първият означава кардиомиопатия, поради което дефицитите са особено опасни за хората с повишен риск от сърдечни заболявания. Вторият е ставна хрущялна дистрофия.

Важен въпрос е също така и влиянието на селен върху плодовитостта при мъжете. Оказва се, че този елемент има широко влияние върху процеса на сперматогенезата и недостигът му може да доведе до по-лошо качество на сперматозоидите и в крайна сметка до безплодие.

Не можем да пропуснем факта на честите развития на рака, корелират ниското снабдяване със селен. Ракът е свързан с липсата на този минерал и може да атакува особено простатата, главата и шията, белите дробове и гърдите. Раковите заболявания се домогват до все повече и повече хора, затова си струва да обърнете специално внимание на профилактиката.

Липса на дрожди

Хранителните добавки, съдържащи селен обикновено са получени от дрожди. За съжаление това е силен и чест алерген. Следователно за много хора тези добавки могат да бъдат проблематични. Добавката Селен на Swanson, е освободена от наличие на дрожди!

Обобщение

Суонсън Селен се препоръчва на хора, които имат хипотиреоидизъм, болестта на Хашимото и тези, които се оплакват от слаб имунитет и прекомерно чести инфекции. Ефектите са особено видими сред хората със селенови дефицити, диагностицирани в кръвни тестове.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза 1-2 пъти дневно с вода.