Семена от Черен кимион / Black Cumin Seed 400mg SWANSON - 60 Капсули

Семена от Черен кимион / Black Cumin Seed 400mg SWANSON - 60 Капсули

Семената от Черен кимион на марката Суонсън представляват капсули от 400 мг, предназначени да поддържат имунната защита, микробния баланс и здравето на дихателните пътища.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 18.99 лв. -10%
21.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 5999076206201
Магически точки: 21
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 2
 • Една доза 1 капсула
 • Черен кимион 400 mg
 • Разфасовка 60 капсули

Описание

Черен Кимион Семена, на марката Суонсън е хранителна добавка във вид на капсули от 400 mg., представляващ историческа панацея, която подхранва цялото ви тяло. Black Cumin Seed поддържа имунната защита, микробния баланс и също така се грижи за здравето на дихателните пътища.

Предимства на Семена от Черен кимион

 • Поддържа имунната защита;
 • Насърчава микробния баланс;
 • Грижи се за здравето на дихателните пътища.

Какво представляват семена на Черен кимион?

Black Cumin семената, наричани още черен кимион или черни семена, идва от името на растението "Nigella Sativa", родено в Азия, Средиземноморието и Африка. Повечето хора могат да объркат семената на черния с обикновения кимион.

Черен кимион е използван още преди хилядолетия, датиращи от Древен Египет. Маслото от билката е използвано от Аюрведа и китайска практикуваща медицина, за да се бори с болести и да излекуват тялото.

Съвременни твърдения установяват, че Черните семена са невероятно мощно анти-микробно средство и съдържат три ключови съединения, които подпомагат тялото в борбата с болестите. Тези съединения включват тимохинон (TQ), тимохиндохинон (THG) и тимол.

Фитохимикали в семената от черен кимион: 

Съединенията TQ, THG и тимол са важни фитохимикали, които са необходими за тялото и могат да се открият в изобилие в черните семена на кимиона:

 • Тимохинон (TQ) е добре познато антиоксидантно и противовъзпалително средство със силни противоракови свойства. TQ помага да отмие свободните радикали от тялото и също така спомага за запазване на главният антиоксидант – глутатион, който се грижи за здравето на черния дроб и прогонването от токсините;
 • Тимохидрохинон (THG) е естествен инхибитор на ацетилхолинестеразата (AChE), спиращ ензимната активност, удължавайки времето, когато невротрансмитера ацетилхолин остава активен в мозъка. Според фармацевтите AChE инхибиторите се използват при болести като Аутизъм, Глаукома, Деменция, Алцхаймер, болест на Паркинсон, Шизофрения и други невродегенеративни състояния;
 • Тимол е друг активен фитохимичен елемент, намерен в черен кимион семена. Тимолът е полезен за борбата с туберкулоза. 

Други биоактивни съединения в черните семена съдържат: алфа-хедерин, алкалоиди, флавоноиди, мастни киселини витамини B1, B2, B3, калций, фолиева киселина, желязо, мед, цинк и фосфор.

Приложение на семената на Черния кимион

1. Рак

Маслото от кимионовите черни семена е натурално средство за лечение на ракови клетки. Това е благодарение на високите нива на тимохинон, намерени в рамките на семената. Доказано е, че съединението Тимохинонът е ефективен при започване на клетъчна смърт при състояния на Левкемия, рак на гърдата, инхибира развитието на рак на панкреаса, както и туморни клетки в мозъка.

2. Диабет

Семената от черен кимион ограничават оксидативния стрес, благодарение на високите нива на антиоксиданти и съединения като тимохинон. В резултат на това тя може да помогне за запазване на целостта на панкреатичните бета клетки. Това е огромно предимство за диабетици, предвид оксидативен стрес, се намалява ефективността на панкреатичните бета тела, което създава трудност за организма правилно да модулират производството и освобождаването на инсулин;

3. Намаляване на теглото

Доказано е, че черните семена помагат за значителната загуба на теглото и намалената обиколката на талията, съчетано с леко понижение на захарта в кръвта на гладно, триглицеридите и липопротеините с ниска плътност.

4. Коса и кожа

Семената от черен кимион осигуряват витамини А, В и С, заедно с минерали като калций, калий, цинк и магнезий. Всичко, от което се нуждаят кожата и косата ви, за да процъфтявате и да бъдете здрави. Мастните киселини, открити в черните семена, осигуряват дълбоко, дълготрайно овлажняване за кожата, както и сухи, чупливи връхчета на косата. Тези мастни киселини също ще спомогнат за намаляване на появата на фини линии и бръчки.

Black Cumin Seed съдържа съединението nigellone, което е установено, че работи като впечатляващ антихистамин. Това може да помогне на хората, податливи на косопад, поради андрогенната алопеция или алопеция ареета. Черните семена също може да помогнат за здравето на скалпа, чрез осигуряване на противовъзпалителни, противогъбични, антибактериални, антивирусни и аналгетични свойства.

Обобщение

Swanson® Черен Кимион Seed (Nigella sativa) е историческа панацея, която подхранва цялото ви тяло. Уникалните капсули от черен кимион доставят на тялото 400 мг. от продукта в чист вид и е подходящ за ежедневна употреба.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза 2 пъти дневно.