Семена от сминдух / Fenugreek Seed 610 mg Swanson - 90 Капсули

Семена от сминдух / Fenugreek Seed 610 mg Swanson - 90 Капсули

Семена от сминдух от Swanson е хранителна добавка с екстракт от семената на сминдух. Източник на полезни хранителни вещества и природно средство при високи нива на кръвната захар и диабет.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.40 лв. -10%
16.00 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1335
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 45
 • Дози на ден
 • Една доза 2 капсули
 • Разфасовка 90 капсули
 • Сминдух (семена) 1,22 g

Описание

Сминдухът е познат още от древността в Китайската народна медицина и негови семена са открити при разкопки в Ирак, датирани още 4000 години преди новата ера. Той представлява едногодишно тревисто растение от семейство Бобови, характерно за Азия и Средиземноморието.  В неговите семена са откити биологично активни вещества с разнообразни полезни действия като тригонелин, 4-хидроксиизолевцин и 2-оксоглутарат, които имат стимулиращо инсулина действие и могат да бъдат полезни при диабет и за предотвратяването му, и още стероидни сапонини: диосгенин, ямогенин, тигогенин и други.

Полезните действия на семената от Сминдух

Сминдухът понижава нивата на вредния холестерол и триглицеридите, увеличава "добрия" и притежава противовъзпалително действие. Проявява благоприятен ефект при киселинен рефлукс и има идентичен ефект с антиацидните препарати. Поради активните вещества в състава си оказва положително действие при диабет, намалявайки нивата на кръвната захар и стимулирайки инсулиновия отговор. В резултат на проведени клинични проучвания е установено, че сминдухът намалява резистентността на инсулина и може да предотврати развитието на диабет.

При мъжете повишава тестостероновите нива и либидото и подобрява сексуалната функция. При жените облекчава болките при менструация и увеличава количеството на кърмата след раждане. Освен това понижава нивата на глюкозата и стимулира секрецията на инсулин, повишавайки апетита. Това го прави подходящо средство при анорексия.

Ползите от прием на семената от Сминдух

 • Регулира нивата на кръвната захар и глюкозата, стимулира инсулиновото освобождане и оказва блакоприятен ефект при дабет;
 • Действа благоприятно на стомашно-чревния тракт при киселинен рефлукс;
 • Облекчава менструалните спазми и симптомите при менопауза;
 • Регулира здравословния холестеролов баланс и допринася за сърдечно-съдовото здраве;
 • Източник на магнезий и витамини, подобрява хранителните свойства на кърмата и увеличва образуването й при периода на лактация;
 • Природен афродизиак. Увеличава производството на тестостерон и сексуалното желание и функции;
 • Повишава апетита и е подходящ при анорексия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте две капсули на ден с храна и вода.