Сибирски Женшен / Siberian Ginseng 250 mg Natural Factors - 90 капсули

Сибирски Женшен / Siberian Ginseng 250 mg Natural Factors - 90 капсули

Женшен Сибирски на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 250мг. Добавката Siberian Ginseng укрепва защитните сили на организма, подобрява умствената и физическата дейност, облекчава последиците от стреса и поддържа паметта и концентрацията.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 24.62 лв. -10%
27.36 лв.
Производител:
Код на продукта: 4531NF
Магически точки: 27
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 90 капсули
 • Една доза 1 капсула
 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Сибирски женшен 250 mg

Описание

Сибирски Женшен на канадската марка Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 250мг.

Какви са предимствата на сибирския женшен?

 • Изключително качествен екстракт от Siberian Ginseng ;
 • Стандартизирана добавка за съдържание на Елеутерозиди B + E;
 • Подкрепя природните защитни механизми на организма;
 • Има имуностимулиращи и адаптогенни свойства;
 • Подобрява физическата и умствената дейност;
 • Настройва тялото и повишава жизненоважните сили;
 • Облекчава неполезните последици от стреса;
 • Поддържа памет и концентрация.

Какво представлява сибирски женшен? 

Сибирският женшен е хранителна добавка, формулата на която се гради на високо наличие на екстракт Eleutherococcus senticosus, стандартизиран за 0,8% eleutherosides (B+E) – най-ценните активни компоненти, съдържащи се в растението.

Добавката Siberian Ginseng демонстрира адаптогенни свойства, състоящи се в оптимизиране на дисфункциите на тялото, подпомагане на неспецифичния имунитет и повишаване на адаптивните способности към физически, химични и биологични стресови фактори.

Eleutherosides – основните биоактивни съставки

Съединенията, които състояние фармакологичен ефект на продукта са eleutherosides: A, B, B1, C, D и F. Те се съхраняват главно в корените, обаче, присъствието им е проверено също и в листа и плодове.

Важна особеност на елеутерозидите е голямата им асимилативност. Тези компоненти се събират в тялото в продължение на максимално до 4 часа. Eleutheroside B се натрупва главно в черния дроб, бъбреците и сърцето, докато eleutheroside E – се събира в областта надалака. Счита се, че eleutherosides B и E не само проявяват синергистичен ефект, но също така обозначават основната посока на активността на eleutherococcus.

Какви са адаптогенните свойства на женшенът?

Растението Eleutherococcus senticosus се класифицира в т. нар. адаптогени. Eleutherococcus senticosus допринася за подобряване на психическото и физическо състояние на организма. Адаптогенните свойства се наблюдават чрез регулиране на биосинтезата на АТФ, нуклеинова киселина и протеини в тъканите.

Какъв е Механизма на антистресов ефект?

Механизмът на антистрес ефект на Eleutherococcus senticosus е свързан предимно с инхибиране на дейността на катехол-О-метил трансфераза(COMT). Норадреналинът, освободен от надбъбречните жлези в стресова ситуация, е зает от норадреналин рецептори, в квартала на които се намира и катехол трансфераза,който е отговорен за превръщането на норадреналин в неактивния си метаболит, норметанефрин.

Обобщение

Съставката Сибирски женшен е ползотворна и натурална хранителна добавка, която се препоръчва на хора, склонни към дълготраен стрес. Предназначена е за състоянията на умора и слабост. Добавката Сибирски женшен работи добре в случай на претоварени хора с ниско настроение и които имат проблеми с концентрацията и съня.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден.

-33%