Показване на 1–16 от 1418 резултата

Липозомен Глутатион с Витамин С / Liposomal Glutathione & Vitamin C MagHerbs – 220 ml

Original price was: 62.90 лв..Current price is: 53.45 лв..

Липозомен витамин В12 спрей Метилкоболамин / Liposomal vitamin В12 spray Methilcobalamin 1000 µg MagHerbs – 30 ml

Original price was: 25.90 лв..Current price is: 21.90 лв..

Липозомен Магнезий / Liposomal Magnesium MagHerbs – 220 ml

Original price was: 32.95 лв..Current price is: 27.90 лв..

Липозомен мелатонин / Liposomal Melatonin Magherbs – 30мл спрей

Original price was: 24.90 лв..Current price is: 21.15 лв..

100% Л-глутамин / L-Glutamine BIOTECH USA

36.00 лв.62.00 лв.

Човешкото тяло е изградено от съвкупност от органи и системи, работещи взаимно като едно цяло. В пирамидата на живота, която организира всички елементи на живота в категории, между организма и неговите органи са вложени органи. Системите на органите представляват групите органи, които са в нашия организъм.

По – надолу са разгледани десет основни системи от органи на човешкото тяло заедно с основните органи или структури, които са свързани с всяка система. Всяка система зависи пряко или косвено от останалите, за да поддържа тялото нормално.

Кръвоносна система

Основната функция на кръвоносната система е транспортирането на хранителни вещества и кислород до клетките и тъканите в цялото тяло. Това се постига посредством циркулацията на кръвта. Два са основните компоненти на тази система – сърдечно-съдовата и лимфната системи.

Сърдечно-съдовата система се състои от сърце, кръв и кръвоносни съдове. Биенето на сърцето задвижва сърдечния цикъл, който изпомпва кръвта в цялото тяло.

Лимфната система е съдовата мрежа от каналчета и канали, които събират, филтрират и връщат лимфата в кръвообращението. Като компонент на имунната система, лимфната система произвежда и циркулира имунните клетки, наречени лимфоцити. Лимфните органи включват лимфните съдове, лимфните възли, тимуса, далака и сливиците.

Храносмилателната система

Храносмилателната система разгражда хранителните полимери на по-малки молекули, за да предостави енергия на целия организъм. Храносмилателните сокове и ензимите се отделят за разграждане на въглехидратите, мазнините и протеините в храната. Първичните органи са уста, стомах, черва и ректум. Други спомагателни структури включват зъби, език, черен дроб и панкреас.

Ендокринна система

Ендокринната система регулира жизнените процеси в тялото, включително растеж, хомеостаза, метаболизъм и сексуална функция. Ендокринните органи отделят хормони за регулиране на телесните процеси. Основните ендокринни структури включват хипофиза, епифиза, тимус, яйчници, тестиси и щитовидна жлеза.

Покривна система

Покривната система предпазва вътрешните структури на тялото от увреждания, предотвратява процесите на дехидратация, съхранява мазнините и произвежда витамини и хормони. Структурите, които поддържат покривната система, включват кожа, нокти, коса и потни жлези.

Мускулна система

Мускулната система предлага движението на тялото чрез свиване на мускулите. Хората имат три вида мускули: сърдечен мускул, гладък мускул и скелетна мускулатура. Скелетните мускули са изградени от хиляди цилиндрични мускулни влакна. Влакната са свързани помежду си посредством съединителна тъкан, изградена от кръвоносни съдове и нерви.

Нервна система

Нервната система проследява и координира функцията на вътрешните органи и реагира на промените във външната среда. В основните структури на нервната система са включени главен мозък, гръбначен мозък и нерви.

Репродуктивна система

Репродуктивната система позволява производството на потомство чрез сексуално размножаване между мъжа и жената. Системата се състои от мъжки и женски репродуктивни органи и структури, които произвеждат полови клетки и осигуряват растежа и развитието на потомството. Основните мъжки структури включват тестиси, скротум, пенис, семепровод и простатна жлеза. Основните женски структури включват яйчници, матка, вагина и млечни жлези.

Дихателната система

Дихателната система предоставя на тялото кислород чрез газообмен между въздуха от външната среда и газовете в кръвта. Основните дихателни структури включват бели дробове, нос, трахея и бронхи.

Скелетна система

Костната система поддържа и защитава тялото, като същевременно му придава. Основните структури включват 206 вида кости, стави, връзки, сухожилия и хрущяли. Тази система работи в тясно връзка с мускулната система, за да предостави възможност на тялото да се движи.

Уринарна отделителна система

Системата за отделяне на урина изхвърля отпадъците и поддържа водния баланс в тялото. Други аспекти на уринарната функция включват регулиране на електролитите в телесните течности и поддържане на нормално pH на кръвта. Основните структури на отделителната система включват бъбреци, пикочен мехур, уретра и уретери.