Показване на 7 резултата

Отключете атлетичния си потенциал с бета-аланин, мощна аминокиселина, която превзема света на фитнеса. В MagHerbs предлагаме набор от висококачествени добавки с бета-аланин, предназначени да подкрепят вашите тренировки и да подобрят ефективността от тях. 

Какво е бета-аланин?

Бета-аланинът е естествено срещаща се неесенциална аминокиселина, която играе решаваща роля в производството на карнозин, дипептид, открит в скелетната мускулна тъкан. Карнозинът действа като буфер срещу натрупването на млечна киселина по време на упражнения с висока интензивност, като помага за забавяне на мускулната умора и подобрява издръжливостта.

Функции на бета-аланина в човешкото тяло

  • Синтез на карнозин: Една от основните функции на бета-аланина е неговата роля в синтезирането на карнозин, дипептидна молекула, съставена от бета-аланин и хистидин. Карнозинът е силно концентриран в скелетната мускулна тъкан и служи като вътреклетъчен буфер, помагайки за регулиране на нивата на pH чрез неутрализиране на излишните водородни йони, произведени по време на упражнения с висока интензивност. Като буферира киселинността, карнозинът помага за забавяне на появата на мускулна умора и позволява продължително физическо натоварване.
  • Мускулна издръжливост: Чрез връзката си със синтеза на карнозин, добавките с бета-аланин са обстойно изследвани за ефектите си върху мускулната издръжливост. Чрез увеличаване на нивата на карнозин в мускулните влакна, бета-аланинът спомага за подобряване на способността на мускулите да поддържат изходна сила и да поддържат представянето по време на продължителни периоди на упражнения. Това се изразява в повишена издръжливост, позволявайки на спортисти и фитнес ентусиасти да тренират с по-висока интензивност за по-дълго време, преди да изпитат умора.
  • Киселинно-алкален баланс: По време на интензивни упражнения, натрупването на метаболитни странични продукти като млечна киселина може да доведе до намаляване на вътреклетъчното рН, допринасяйки за мускулна умора и влошена производителност. Ролята на бета-аланина в синтеза на карнозин помага за смекчаване на тази киселинна среда чрез буфериране на водородни йони, като по този начин насърчава оптимален киселинно-алкален баланс в мускулните клетки. Чрез намаляване на киселинността на мускулната тъкан, бета-аланинът поддържа устойчива мускулна функция и забавя появата на умора по време на натоварващи тренировки.
  • Анаеробна производителност: В допълнение към ефектите си върху издръжливостта, добавките с бета-аланин подобряват анаеробната производителност, особено при дейности, характеризиращи се с кратки изблици на усилие с висока интензивност. Чрез подобряване на способността на мускулите да поддържат мощност и да забавят умората, бета-аланинът може да бъде от полза за дейности като спринт, вдигане на тежести и високо интензивни интервални тренировки

Ползи за здравето от приема на бета-аланин

  • Подобрена издръжливост: Чрез увеличаване на нивата на карнозин в мускулите, добавките с бета-аланин могат да подобрят издръжливостта и да забавят появата на умора по време на интензивни тренировки.
  • Повишена сила: Проучванията показват, че бета-аланинът може да подобри мускулната сила, което ви позволява да вдигате по-големи тежести и да преминавате през предизвикателни тренировки.
  • Подобрена производителност при тренировка: Независимо дали сте културист, атлет или фитнес ентусиаст, бета-аланинът може да ви помогне да увеличите максимално своя тренировъчен потенциал и да постигнете върхова производителност.

Видове добавки с бета-аланин 

Чист бета-аланин на прах: Нашият чист бета-аланин на прах е перфектен за тези, които искат да персонализират дозировката си или да добавят бета-аланин към своя пакет преди тренировка.

Бета-аланин капсули: Удобни и лесни за приемане, нашите бета-аланин капсули са идеални за добавки в движение.

Смеси с бета-аланин преди тренировка: За цялостен тласък преди тренировка, опитайте нашите добавки с бета-аланин, комбинирани с други съставки, подобряващи ефективността, като креатин и кофеин.